ParadiseFM | Vrije uitloopeieren moeten voor normale prijs verkocht worden

Eieren zitten in de makutu basiko en mogen niet boven bepaalde prijs verkocht | Extra

Volgens Ron van meekel van kippenfarm Happy Chicken moet er snel verandering komen in het beleid rondom de verkoop van eieren. Verschillende supermarkten werden vorige week op de vingers getikt, omdat zij eieren verkochten boven de toegstande prijs.

Eieren zitten in de makutu basiko en mogen niet boven een bepaalde prijs worden verkocht.

De farm van Van Meekel heeft vrij uitloop kippen. “Eten gaat dus handmatig en niet op een lopende band en de kippen hebben de ruimte om rond te lopen. Dat kost allemaal wat meer geld dus we moeten eieren duurder verkopen dat anderen.” Van Meekel is in gesprek met de overheid en hoopt dat supermarkten de optie krijgen om naast gewone, goedkopere eieren ook zijn eieren te verkopen.

Bron: ParadiseFM

Een Reactie op “ParadiseFM | Vrije uitloopeieren moeten voor normale prijs verkocht worden

  1. ericlapas

    De redenering van Van Meerkel is moeilijk te volgen; vrij uitloop kippen hebben het relatief goed vergeleken met legbatterij kippen.

    Legbatterijkippen zijn kippen die nooit als kip hebben mogen leven omdat ze hun hele leven nog geen daglicht hebben gezien, ze konden nooit scharrelen, ze konden zich nooit terugtrekken voor een beetje privacy om alleen met een haan te zijn.

    Ik stel voor om juist legbatterij eieren duurder te verkopen waarbij de opbrengst naar een te huis voor legbatterij kippen gaat zodat ze in de laatste fase van hun leven nog een kip mogen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *