ParadiseFM | ‘Weinig bekendheid rond activiteiten Tula-dag’

– De Tula-herdenking start vanavond om 19.30 uur bij het monument bij het Rif –

De communicatie tussen Plataforma Sklabitut i Herensia di Sklabitu en de minister van Cultuur Marilyn Alcala-Walle loopt niet heel goed. Dat stelt de minister op vragen over de Tula-herdenking die georganiseerd wordt door Plataforma.

De minister zegt dat ze contact heeft gezocht, maar dit erg moeilijk was. Vandaag is het Tula-dag en vanavond wordt herdacht dat Tula vandaag 223 jaar geleden zijn vrijheidsstrijd begon.

Alcala Walle erkent dat er weinig bekenheid is over de activiteiten om de dag te vieren. “Ik heb inderdaad veel vragen gehad van mensen die geen idee hebben waar en wanneer de herdenking is.” Ze stelt wel bezig te zijn met een cyclus vandaag die belangrijk zijn voor het volk van Curacao: Tula-dag is hier onderdeel van, maar ook 3 oktober, de dag dat Tula werd onthoofd en 25 maart, de herdenking van mensen die de slavernij hebben meegemaakt. Alcala-Walle werkt aan een plan om meer aandacht te krijgen voor al deze dagen.

– De Tula-herdenking start vanavond om 19.30 uur bij het monument bij het Rif –

Bron: ParadiseFM

5 Reacties op “ParadiseFM | ‘Weinig bekendheid rond activiteiten Tula-dag’

 1. Hoewel dit met cultuur te maken heeft, zou het logischer zijn om alles wat met herdenking van slavernij te maken heeft, onder de minister van sociale zaken te laten vallen. Maar ja, het probleem is zolang niemand peper in de reet van Koeiman douwt de man ook niet in actie komt. Zelden zo een luie flikker gezien.

  Tula zelf had niets met onderwijs, de man kon niet lezen en schrijven en was gewoon een onruststoker. De man heeft zijn mede slaven de dood ingejaagd terwijl ze op de plantage hun natje en hun droogje hadden, geen geldproblemen, geen zorgen, geen verantwoordelijkheid.

  Hij leidde ze in een verloren strijd, voor zover van leiden gesproken kan worden, de man had geen plan niets. Tula staat meer als symbool van domheid en mislukking dan strijd, de man was zelf zo dom om een heuvel zonder uitweg op te vluchten..

 2. Tula dag–groote onzin– niemand levend weet van of wat slavernij is, hier word het als een Neger probleem beschouwd,wel als de mensen de geschiedenis goed zouden kennen weet men dat er veel meer blanke slaven zijn geweest dan zwarte. Een totaal onnodige dag-weg ermee–smelt die dome kwak beelden maar om en doe het geld terug in de belasting pot.

 3. Sorry v/d schrijf fouten had het te kwaad over al die leugens om best wil.

 4. Alcala te diep in het glasje gekekn? Tula viering was natuurlijk bij Alcala Wale niet beknt kan het zo zijn dat Alcala en de directrise van Kas di cultura mv.Francisca meen ik niet door een deur kunnen gaan?
  Alcala zegde deze mv. ontslag aan sinds dien geen contact meer tussen die twee.Alcal neggert deze mv. waarom?

 5. ‘De minister zegt dat ze contact heeft gezocht, maar dit erg moeilijk was. ‘

  Vanwege het tijdsverschil met Nederland waarheen AlcaLM Walle vaker op snoepreis is dan ze op het eiland is?

  Of had haar mobiel geen bereik in Madurodam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *