ParadiseFM | Zes coronabesmettingen op Curaçao

Op Curaçao zijn 98 tests gedaan bij 82 personen. 113 mensen worden gemonitord, 1350 mensen zijn uit het buitenland teruggekomen en worden gemonitord in vrijwillige quarantaine | Extra

Epidemioloog Izzy Gerstenbluth bevestigde dat zojuist in een persconferentie dat er zes positieve tests zijn geweest op Curaçao.

Van de zes besmette personen is er een overleden, twee zijn er genezen van het virus en drie gevallen worden nu thuis gemonitord. Op Curaçao zijn 98 tests gedaan bij 82 personen. 113 mensen worden gemonitord, 1350 mensen zijn uit het buitenland teruggekomen en worden gemonitord in vrijwillige quarantaine.

Het gaat nog steeds alleen om mensen vanuit het buitenland, er is geen sprake van lokale besmettingen. Houd afstand, want het is niet zeker of het compleet veilig is. Er komt later meer informatie.

Bron: ParadiseFM

27 Reacties op “ParadiseFM | Zes coronabesmettingen op Curaçao

 1. Goede zaak voor China. Zij hebben wat doden en de economie ging op slot maar die kan nu weer draaien. Ondertussen worden de economien van Europa en USA vernietigd en zal China als enige economische macht overblijven.

 2. @Dislect. Zolang er geen vaccin is, is het antwoord kort maar krachtig: Het is niet anders. Schade claimen in China.

 3. Dus het antwoord is zo door blijven gaan tot er een vaccin is gemaakt. Dus nog een jaar zo? Beste john dan zijn we terug in de tijd curaçao voor christus. Dat is een niet reele optie. Dat kan beter

 4. @Dislect. Flatten the curve is om de verspreiding te vertragen en de ziekenboeg te ontlasten. Zodat er tijd is om een medicijn te ontwikkelen. Rutte versprak zich, door te zeggen dat het de bedoeling is om 50 à 60 % te laten besmetten. Terwijl hij had moeten zeggen “gevolg”. Het eiland heeft in de grote wereld niets te zeggen. De strategie is vertragen, immuun worden en medicijn ontwikkelen.
  @Bas. Vanwege het feit dat men zegt om deze maatregelen wereldwijd te nemen zegt genoeg over de ernst. De Groot noemde al dat er meer aan de hand is. In nijg hier ook naar. Puur vanwege het feit dat China de boel stil wou houden. Heel toevallig staat er in de provincie Wuhan, op 40 km afstand van de stad Hubei een laboratorium die naar mijn bescheiden mening dit virus per ongeluk heeft laten ontsnappen nadat er getest is proefdieren. De arts in China die aan de bel trok werd de figuurlijk de mond gesnoerd. China kon niet meer anders omdat het uit de hand ging lopen (dwz. Men had de snelheid van verspreiden niet meer in hand) en men wel de wereld moest informeren. Men zag de ernst in en begonnen met isoleren van de provincie. Als het virus minder gevaarlijk zou zijn, had men werelwijd deze maatregelen niet genomen. Er ontstaan wel vaker virussen.
  Dus ik zou zeggen schade claimen bij de grote baas van China.

 5. Er is niks voor ons beslist.
  Wij hebben de kracht
  Wij moeten onze toekomst in de hand nemen.
  Hoe weet je of Jesus je draagt.
  Is dat in de voetstappen achter je in het zand.
  Nee Je hebt eigen verantwoordelijkheid.

 6. Hoe ver we gaan dat is al voor ons beslist, er op terugkomen zal moeilijker zijn. De situatie is domweg zoals die nu op het moment is. Voor reclames moet je bij de regering zijn, en vele vele andere regeringen/instanties. Er is geen magisch antwoord, evenmin al dat er een magische kuur/genezing is.

 7. Ding is dit. Koken we soep van de gezonde kippen voor de zieke.
  Als de chaos uitbreekt omdat eten in gevaar komt.
  Wie gaan het dan als eerste verliezen.
  Die groep die nu kwetsbaar is.

  Dus beter stop met die flauwekul
  Niemand leeft forever.
  Als ik moet springen van de brug en mijn kinderen en familie overleefd t ik spring.
  Zij zijn de egoïsten.
  En niet andersom.

 8. Tuna,

  Dus nogmaals, wat willen we doen? Gaan we alles op slot gooien en houden? Tot waar zijn we bereid te gaan? Waar leggen we de grens? Ik lees alleen maar reacties over wat de ziekte doet maar niemand geeft me antwoord op mijn vraag,

 9. Verkeersdoden zijn niet besmettelijk tenzij je ze op de weg laat liggen.
  Een seizoensgriep kost doden, maar verlamt het zorgstelsel niet. Vragen wat het verschil is met deze nu heersende “griep” betekent dat men niet goed om zich heen heeft geleken wat dit virus doet. Mensen zijn goed in ontkennen; Van roken is bekend dat het je kansen op longkanker fors doet toenemen, van veel drinken is het bekend dat.. enz enz. En toch gaan we gewoon door. Mij kan niets gebeuren, dat gebeurt alleen de buurman. Doen alsof bepaalde zaken niet bestaan maakt het leven dragelijker voor sommigen, die hebben dat kennelijk nodig.

 10. John,

  Ik begrijp prima wat het virus doet, mocht je er ziek van worden dan word je ook echt goed ziek. Echter zal het overgrote deel van de bevolking het virus hebben zonder klachten.
  Het doel van mijn steling was om te polsen tot hoe ver we moeten gaan met de maatregelen om dit virus te bestrijden. Alles plat gooien en daardoor voor de komende jaren economische ellende hebben?
  Ik heb nog steeds geen inhoudelijke reactive gezien op mijn stelling. Is Corona erger dan 10K verkeersdoden in 3 maanden wereldwijd? Waarom worden er niet van deze draconische maatregelen genomen bij een “normale” griep epedmie? Tot waar zijn we bereid te gaan met zijn allen? En hoe veel mag het kosten?
  Tot waar we moeten gaan hebben we afgelopen week in Nederland gezien. Overvolle stranden, natuurparken et cetera. Zelfs in Nederland waar veel besmettingen zijn is de bevolking schijnbaar niet onder de indruk.

 11. Tien, elf jaar geleden hadden we H1N1pdm09. CDC schat dat er wereldwijd zo’n 151’700 – 575’400 mensen er zijn aan overleden. Meer dan 12’000 in US alleen. Was er toen paniek? Werd toen alles op slot gegooid? Nee… volgens mij is er meer aan de hand.
  Hier de link voor H1N1… https://www.cdc.gov/flu/pandemic-resources/2009-h1n1-pandemic.html

 12. @jb voor jou dan het zelfde want ik snap de strategie niet of de functie van de maatregelen . Is het flatten the Curve? En met dit tempo en deze maatregelen een halfjaar door gaan? Of verspreiding voorkomen zodat het eiland corona vrij wordt, zonder algemene besmetting? Zoals ik vroeg aan de verlichte geesten onder ons; vertellen het mij en onderwijs mij zodat ik een deel van uw verlichting zie!

 13. Voor de mensen zoals Bas, Karolien en Ambulant die het nog steeds niet snappen.
  https://youtu.be/4vyFSQZuQ_I

 14. Juist Joep, en dat heet het kind met het badwater weggooien.

  Mijn moeder had geluk dat ze in Nederland woonde waar ze jarenlang een medicijn tegen kanker kreeg welke duizenden euros per maand (!) kostte. en haar leven met 5-10 jaar verlengde.

  Dat medicijn had ze op Curacao nooit gekregen, en daar zou ik begrip voor hebben gehad.

  De prijs van een leven is niet oneindig. Zeker niet op Curacao waar dat leven vaak een lui en/of crimineel leven was.

 15. Joep,

  Dit zijn voorbeelden van korte termijn lijden, een sterfgeval in de familie is natuurlijk verschrikkelijk. Overheden dienen echter beleid te maken op basis van het grote geheel, niet op basis van individuele situaties. Er moet een afweging gemaakt worden tussen een complete ingestorte economie en “enkele” doden. Doden die ook nog in de risicogroep vallen, ze zijn meestal oud en hebben al een andere aandoening. Tot 4 dagen geleden waren er wereldwijd 10.000 doden door Corona. Is dit nou zo een belachelijk hoog aantal? Hoeveel verkeersdoden zouden er wereldwijd zijn in 3 maanden? Hoeveel “normale” griepdoden zijn er per seizoen?
  Waarom deze draconische maatregelen? Vragen, vragen, vragen….

 16. @jm, is dit dan dat je zo graag wilt zien? Twee besmettingen per week en deze maatregelen voor de komende 6 maanden? Alle bedrijven failliet, overheid die aan een Nederlands infuus hangt (als Nederland dat 6maanden zou kunnen?) De verwachting gaan toename van overvallen, het leger door de straten? Bootjes met vluchtelingen naar Venezuela? Wat zie jij als reëel?

 17. @Karolien
  Dat is al een aantal dgn aan de gang, FYI!

 18. Joep Meloen

  @ Bert & Bas,

  De reden waarom het eiland dicht is mag hopelijk allom bekend zijn.
  We weten hoeveel procent van de besmette gevallen medische zorg nodig hebben.
  We weten ook dat Curacao capaciteit heeft om ong 30 patiënten intensieve zorg te geven.
  We weten ook dat dit overeenkomt met ong 150 besmette personen.
  Ergo,
  Zouden we hier het coronavirus vrolijk rond laten gaan dan heb je duizenden besmette personen, waarvan enige honderden in het ziekenhuis moeten worden behandeld. Die capacteit is er niet, dus komen velen daarvan wellicht onnodig te overlijden, net zoals in Lombardije is gebeurd.

  Dus is dat wat je graag wilt zien ?
  Denk je er ook nog zo over wanneer het jouw vrouw, kind, vader of moeder is die komt te overlijden door een gebrek aan medische zorg ?
  Nee,
  Dan is het afsluiten van het eiland de enig juiste oplossing.

 19. Goed gezegd Bas!!
  Ik heb vanmiddag begrepen dat op SXM de eerste overvallen al zijn gepleegd door de ontstane situatie. Staat ons hier waarschijnlijk ook te wachten.

 20. Even een stelling waar op geschoten mag worden.
  Wanneer er een plaag konijnen is, komt er een natuurlijke reactive en ontstaat er een dodelijke konijnenziekte. De natuur regelt zichzelf. In de natuur geldt de regel, survival of the fittest. Sterke en gezonde organismen overleven, zieke en zwakken gaan dood. Zo werkt het ook bij de mens. Er zijn heel veel mensen, misschien wel te veel. Eens in de zoveel tijd komt er een ziekte voorbij waaraan mensen dood gaan. Heel veel mensen zullen Corona bij zich dragen maar voelen er niets van, hooguit een verkoudheid. Mensen met een zwakke gezondheid sterven.
  Verder heb je korte termijn lijden en lange termijn problemen. Op korte termijn is het overlijden van een person heel vervelend, maar de maatregelen die wereldwijd genomen worden schaden heel veel mensen op de lange termijn. We moeten onszelf afvragen of de extreme maatregelen die nu getroffen worden wel de juiste maatregelen zijn. Moet de wereldwijde economie in elkaar storten vanwege deze ziekte die vooral onder de ouderen slachtoffers maakt? In Nederland is de gemiddelde leeftijd van de overledenen 82 jaar…
  Er zitten nu alleen al op Curacao duizenden mensen werkeloos thuis en voor wat? De gehele econimie is ingestort en deze gevolgen zulen nog vele jaren zichtbaar zijn.
  Mijn vraag dus, zijn we wel op de juiste weg? We moeten natuurlijk niet onze kop in het zand steken, maar kunnen we niet beter alleen de kwetsbare groep isoleren en beschermen in plaats van de gehele gemeenschap?

 21. Curacao revisited

  en waar zijn Martina, Betrian, Clinton Walle, en onze Suzy als je ze nodig hebt?! Waarschijnlijk thuis, geld aan het tellen

 22. 100% isolatie hoeft niet perse, het 2 maal daags controleren, op isolatie houden en gezondheid controleren zou voldoende kunnen zijn en een hele verbetering met het huidige briefje met n vullen en de rest is eigen verandwoordelijkheid

 23. Volgens @Cornelis, “Het niet verplicht isoleren van die 1350 man. ” Het zou mooi zijn als hij ook vermeldt hoe hij dat voor elkaar wilt krijgen. Alle 1350 in een hotel stoppen? Wie gaat daar schoonmaken, eten klaar maken en voor de boodschappen zorgen?

 24. De Rechtsstaat

  Vandaag was ie wel een toontje lager aan het piepen.

  Wij zijn in controle geloof nog steeds heilig in, IzMann.

 25. Moet ik hopen op een buitenlandse besmetting in plaats van een lokale? De buitenlandse lijken minder dodelijk te zijn als ik dit stuk lees.

  On topic: op mijn jonge leeftijd lijkt een Corona besmetting me minder gevaarlijk dan als miljonair getrouwd te zijn met Yadira Bislick.

 26. Beste Izzy,
  Het niet verplicht issoleren van die 1350 man die terug naar Curacao kwamen is vragen om een uitbraak op grote schaal. De kogel is door de kerk nu, helaas. Er zijn nu nog voldoende tests op het eiland om al deze mensen eventueel te controleren. Wees er van overtuigd dat er meerdere besmetten met Coronavirus zijn dan allen deze 6 mensen. Wens iedereen sterkte toe. Testen is en blijft de enige optie om een onhandelbare situatie te vermijden. Aan de slag dus. Succes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *