Parool | Aangehouden verdachte in liquidatiezaak Maynard weer vrijgelaten

Na de liquidatie op Kelvin Maynard vreest de recherche voor meer moorden Ⓒ EPA

De verdachte die donderdag werd aangehouden in het onderzoek naar de dood van de 32-jarige Kelvin Maynard is inmiddels weer vrijgelaten. Dat meldt de politie.

De verdachte werd aangehouden op verdenking van witwassen en blijft een verdachte binnen het onderzoek. De recherche gaat er op dit moment echter niet vanuit dat deze verdachte direct betrokken was bij het schietincident. Er is geen verdere informatie bekendgemaakt over de verdachte.

Ex-profvoetballer Maynard overleed op 18 september dit jaar na een schietincident op de Langbroekdreef in Amsterdam-Zuidoost. Rond half negen ’s avonds werd de 32-jarige man onder vuur genomen door personen op een scooter. De auto van Maynard kwam vervolgens tot stilstand tegen de gevel van brandweerkazerne Anton. Hulpdiensten hebben hem geprobeerd te reanimeren, maar dat mocht niet baten.

Hoog opgelopen ruzie

Binnen het criminele milieu doen verhalen de ronde over een hoog opgelopen ruzie binnen de groep rond Maynard en Feller – die twee weken eerder op Curaçao werd geliquideerd – die een miljoenenpartij cocaïne zou hebben gestolen.

De recherche ziet inderdaad aanwijzigingen dat Maynard betrokken was bij drugshandel en onderzoekt ook het scenario over de diefstal. Er wordt ook rekening gehouden met andere mogelijkheden.

Bron: Parool

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *