Parool | KLM en TUI komen met complete marathonreizen

Door: Herman Stil

Vliegticket, hotel, vervoer en startbewijs: KLM gaat samen met TUI marathonreizen aanbieden.

Dat maakt de maatschappij zondag bekend bij de start van de marathon van Amsterdam. “We zien dat heel veel van onze passagiers in marathons en running geïnteresseerd zijn,” zegt directeur Harm Kreulen van KLM Nederland. “Daar willen we een grotere rol bij spelen.”

Het gaat bij de samenwerking om de ‘grote zes’ marathons, onder meer New York, Boston, Tokio en Berlijn. Daarnaast worden tien bijzondere marathons toegevoegd, zoals een run bij en op de Chinese Muur, over de Keniase steppe en de Disneymarathons in Florida en Parijs.

Startbewijs
“Het is voor deelnemers vaak erg lastig om startbewijzen te bemachtigen,” zegt een woordvoerder van TUI, “en als dat al lukt dan zitten de hotels vaak al vol. Ook merken wij een steeds grotere behoefte bij onze reizigers om vakantie te combineren met sport. Wij bieden die combinaties alvast aan.”

Zo kost een trip naar Berlijn met deelname aan de marathon 449 euro en een trip naar de marathon van Chicago vanaf 2199 euro.

KLM zorgt daarbij voor de vluchten, TUI voor hotels vervoer en startbewijzen en de begeleiding. De reisgigant deed al op bescheiden schaal sportreizen onder de vlag van dochter Kras, maar vloog daarbij naast KLM ook met Lufthansa of Icelandair. “Dit jaar hebben we dat opnieuw op poten gezet en nu gaan we die reizen vanaf nu alleen nog met KLM uitvoeren.

Formule 1
De maatschappij gaat ook actief deelnemers werven in haar vaste-klantenkring. Ook KLM was al ad hoc actief in de marathonwereld. “We steunen de marathon van Curaçao, waar we jaarlijks 400 tot 500 deelnemers naartoe vliegen. Als KLM willen we een positie in de markt voor dit soort evenementen,” zegt Kreulen. “We zien dat ook als wens bij bij onze vaste reizigers.”

Kreulen sluit niet uit dat KLM meer gaat doen met evenementen. “Je kunt denken aan concerten, of sportevenementen als voetbal en Formule 1. Maar eerst de marathons.”

Bron: Parool

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *