AD | Patholoog: ‘Een week jungle laat niets van lichaam over’

'In de jungle, zoals in Panama, is van een lichaam binnen een week niets meer over, alleen botten.' Dat zegt patholoog anatoom Frank van de Goot.

‘In de jungle, zoals in Panama, is van een lichaam binnen een week niets meer over, alleen botten.’ Dat zegt patholoog anatoom Frank van de Goot.

‘In de jungle, zoals in Panama, is van een lichaam binnen een week niets meer over, alleen botten.’ Dat zegt patholoog anatoom Frank van de Goot. Hij reageert op de vondst van botten en schoenen in het gebied waar Kris Kremers en Lisanne Froon zijn verdwenen. Volgens de Panamese justitie is het zeer waarschijnlijk dat de resten toebehoren aan Amersfoortse jonge vrouwen.

Foto |  © epa.

Foto | © epa.

De vondst van alleen botten zal het volgens De Goot moeilijk, zo niet onmogelijk maken, vast te stellen hoe de meiden om het leven zijn gekomen. ‘Forensisch onderzoek wordt heel moeilijk.’
Zo zal het bijvoorbeeld lastig worden een misdrijf vast te stellen.
Ook wordt het zeer lastig te bepalen hoe lang de resten in het oerwoud hebben gelegen.

Gestrikte veters
Justitie Panama maakte gisteren de vondst bekend en kondigde een DNA-onderzoek aan op aangetroffen menselijke resten om na te gaan of ze toebehoren aan de in april verdwenen Kris en Lisanne.
Kort daarop doken bij Panamese media beelden op van schoenen en skeletresten.

Het viel De Goot meteen op dat de veters van de gevonden schoenen nog gestrikt zijn .Dat zou er volgens hem op kunnen wijzen dat ze niet zijn uitgedaan.

1 van de gevonden schoenen

1 van de gevonden schoenen

De Panamees die de schoenen vond, heeft verklaard dat hij ze kilometers uit elkaar aantrof. Ook de eerder aangetroffen rugzak van de beide vrouwen lag verderop.
Dat de menselijke overblijfselen ver weg van de spullen van Lisanne en Kris zijn gevonden, verrast de patholoog anatoom niet.
Hij wijst erop dat wilde dieren in de Panamese jungle kunnen zorgen voor verspreiding door het gebied.

De aangetroffen schoen vertoont grote gelijkenis met een van de gevonden schoenen.
De Nederlandse winkelketen Perry Sport heeft tegenover AD verklaard dat dit type schoen alleen in Nederland wordt verkocht.

Uitsluitsel na het weekend
De Goot heeft er veel vertrouwen in dat Panama alle faciliteiten in huis heeft om het DNA-onderzoek op zowel de spullen als de overblijfselen te kunnen uitvoeren.
De resten worden nu onderzocht in een laboratorium in Panama-stad. In een reactie heeft de woordvoerster van de familie Kremers en Froon laten weten dat het DNA-onderzoek van de menselijke resten pas na het weekend uitsluitsel zal geven.

De shock voor de familie van Kris en Lisanne is groot.  De families houden er ‘sterk rekening mee’ dat de vondsten toebehoren aan hun dochters.

Bron: AD.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *