Patronen in Quad-moordzaak nergens te vinden

kogel patronenWILLEMSTAD — De behandeling van de moordzaak tegen de voortvluchtige en medeverdachte Raymond P. werd onlangs wederom aangehouden voor meer onderzoek.
Daarnaast zijn de door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) onderzochte patronen nergens te vinden.
De officier van justitie, Philemijn van Logten, zal ervoor zorgen dat ze de patronen weer in handen krijgt, omdat aanvullende forensisch onderzoek noodzakelijk is.

De zaak werd meerdere malen aangehouden voor onder andere het horen van getuigen en omdat Valentina maanden voortvluchtig was, nadat hij op 13 januari uit de bus die hem naar het stadhuis vervoerde wist te ontsnappen.

Nu dat hij weer vastzit, zijn er nog maar liefst zeven feiten bij gekomen waarvoor hij beschuldigd wordt. Valentina werd dit keer onder strenge bewaking naar de rechtbank vervoerd. Hij stond heel onrustig voor de rechter en leek ook geïrriteerd toen hij van de rechter te horen kreeg dat de zaak wederom moet worden aangehouden.

Naast de moord op de 24-jarige man Gershwin Marquita aan de Rooseveltweg op 6 april vorig jaar, wordt Valentina van elf feiten beschuldigd, waaronder

  • autodiefstal,
  • vernieling,
  • bedreiging,
  • poging tot doodslag van twee personen en vuurwapenbezit.

Hij heeft ook – nadat hij vluchtte – de zus van de medeverdachte uit haar woning aan de Kaya Yeye ontvoerd, maar werd later opgepakt.
Bij zijn aanhouding is ook een vuurwapen in beslag genomen.
En tijdens een onderzoek bij de woning van de ontvoerde zus van de medeverdachte trof de politie enkele lege patronen aan.
Die zijn ook in beslag genomen en naar het NFI verstuurd voor forensisch onderzoek.

Uit het NFI-onderzoek blijkt dat de patronen van een andere kaliber zijn dan de patronen die de politie in de Kaya Yeye heeft gevonden.
De patronen komen echter wel overeen (match) met de patronen gevonden in de Kaya Halo in het geval van de poging tot doodslag op de twee personen.
Het OM wil nu graag dezelfde patronen vergelijken met het in beslag genomen vuurwapen.
Alleen zijn de patronen nergens te vinden.

Het NFI zegt de bewijsmaterialen naar Curaçao te hebben teruggestuurd, maar het Openbaar Ministerie deelde de rechter mee dat de patronen nergens te vinden zijn.
Van Logten zal ervoor zorgen dat de patronen weer boven water komen voor de aanvullende onderzoeken.

De voortzetting van de behandeling vindt plaats op 12 maart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *