PB | CFT: Saba heeft haar financiën op orde

Cft: ‘Saba tin su finansa na òrdu’

The Bottom – Het College financieel toezicht Bonaire, Sint Eustatius en Saba (Cft) heeft tijdens zijn bezoek aan Saba op 24 juni met het bestuurscollege en de eilandsraad gesproken over de jaarrekening over 2018, de begrotingsuitvoering over 2019 en het financieel beheer.

Saba heeft de jaarrekening over 2018 opgesteld, deze toont een overschot van USD 0,8 miljoen. Het bestuurscollege verwacht voor de wettelijke deadline de jaarrekening en bijbehorende stukken bij het Cft in te dienen. Door capaciteitsproblemen heeft Saba enkele malen de kwartaalrapportage niet tijdig ingediend.

Het bestuurscollege heeft maatregelen getroffen en toegezegd vanaf heden weer tijdig aan deze wettelijke rapportageverplichting te voldoen. Het financieel beheer is op Saba nog steeds goed op orde.

Tijdens het bezoek van het Cft aan Saba is de zeehaven en de waste management bezocht en zijn met het bestuurscollege de plannen voor de wederopbouw en uitbreiding van de zeehaven besproken. Voor deze en andere projecten heeft de Nederlandse regering omvangrijke bedragen beschikbaar gesteld.

Bron: Persbericht College financieel toezicht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *