PB | InselAir: InselAir Curaçao en InselAir Aruba zijn luchtwaardig en veilig

InselAIr: InselAir Curaçao en InselAir Aruba zijn luchtwaardig en veilig

Willemstad, Curaçao. In recente krantenartikelen is uit verschillende bronnen gemeld dat zowel InselAir Curaçao als InselAir Aruba onveilig zouden zijn. De burgerluchtvaartautoriteiten van Curaçao en Aruba oefenen voortdurend toezicht uit op de activiteiten van de twee maatschappijen.

Beide luchtvaartmaatschappijen reageren onmiddellijk op alle bevindingen waarvan zij op de hoogte worden gebracht en leggen hun corrigerende maatregelen ter goedkeuring voor aan de luchtvaartautoriteiten.

Inspecties
InselAir is er van op de hoogte dat de Nederlandse Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) onlangs Aruba en Curaçao heeft bezocht. Het team van ILT heeft vertegenwoordigers van beide luchtvaartmaatschappen ontmoet, waaronder hun Chief Executive Officers. De ILT verzocht om de uitvoering van spontane controles en beide maatschappen hadden daartegen geen bezwaar. In tegenstelling tot de informatie die is verspreid door de media, zowel lokaal als in het buitenland, zijn bij beide luchtvaartmaatschappijen momenteel geen bevindingen van de ILT bekend die een effect op de luchtwaardigheid van hun activiteiten hebben.

Aangenaam verrast
In de briefing na afloop van de controle zeiden de inspecteurs aangenaam verrast te zijn door de conclusies van de bevindingen op elk van de volgende gebieden: Flight Operations, Operation Control Center, Safety and Security, Training, Scheduling, Quality and Maintenance van InselAir Curacao.

Veiligheid heeft altijd prioriteit
Deze onafhankelijke controle door de Nederlandse Inspectie Leefomgeving en Transport verhoogt alleen maar het grote vertrouwen dat het management van beide luchtvaartmaatschappijen heeft in de kwaliteit van het interne toezicht door haar vakkundige personeel.

Vliegen met InselAir Curaçao en Aruba is veilig
Op dit moment is er bij geen van beide luchtvaartmaatschappijen sprake van belangrijke technische en operationele bevindingen door hun luchtvaartautoriteit die niet zijn opgelost. Het aan de grond houden van de MD-vloot in Aruba is een maatregel door de luchtvaartautoriteit van Aruba ter ondersteuning van het besluit van de Arubaanse regering om de bankrekening van de luchtvaartmaatschappij te bevriezen vanwege een achterstand in belastingbetaling.

Bron: Persbericht InselAir

Naschrift KKC

2017 02 21 Situatie Luchtvaartmaatschappij Insel Air by Black Lion on Scribd

2017 02 21 Situatie Luchtvaartmaatschappij Insel Air Bijlage 1 Ilt Rapportage by Black Lion on Scribd

Een Reactie op “PB | InselAir: InselAir Curaçao en InselAir Aruba zijn luchtwaardig en veilig

  1. Erg onafhankelijk en betrouwbaar, de persberichten van payaso Lippinkhof van Insel Air.

    Waarschijnlijk door van der Kwast bijelkaar gefantaseerd boven een glas bier in de Heeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *