PB | Integrale vrijspraak Tromp definitief

OM trekt cassatie in: integrale vrijspraak definitief

Vandaag heeft het Openbaar Ministerie het cassatieberoep tegen het integraal vrijsprekende vonnis van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie van 13 december 2018 in de zaak tegen Emsley Tromp ingetrokken.

Het Hof heeft Tromp in zijn vonnis van eind vorig jaar van iedere blaam gezuiverd door te oordelen dat Tromps belastingaangiften niet alleen in orde zijn, maar er bovendien nog geen begin van bewijs is van enig opzet op het benadelen van het land Curaçao.

Hoewel dit besluit van het Openbaar Ministerie gezien de ondubbelzinnige vrijspraak van het Hof niet als een verrassing komt, is Tromp opgelucht dat er een einde komt aan de bijna 2,5 jaar durende nachtmerrie waar hij zich als gevolg van het optreden van het Openbaar Ministerie de afgelopen jaren in bevond. Een nachtmerrie die niet alleen tot enorme – en praktisch onherstelbare – reputatieschade heeft geleid, maar bovenal tot zijn ontslag als President van de Centrale bank van Curaçao en Sint Maarten. Een instituut waarvoor hij zich bijna 30 jaar met veel energie heeft ingezet en dat hij vlak voor zijn pensionering gedwongen via de achterdeur heeft moeten verlaten.

Tromp zal zich de komende periode beraden op vervolgstappen gericht op het verhalen van de door de onterechte vervolging geleden schade.

Bron: Persbericht advocatenkantoor De Roos & Pen en Murray attorneys

2 Reacties op “PB | Integrale vrijspraak Tromp definitief

  1. Beste @Trui, ben bang dat hij nu een schadevergoeding zal eisen dus daar gaat onze belastingcentjes.

  2. ‘Een instituut waarvoor hij zich bijna 30 jaar met veel energie heeft ingezet’

    Tiran Tromp verdiende in 1 jaar meer dan menig werknemer in 30 jaar!

    En tiran Tromp liet desondanks zelfs zijn Aqualectra rekeningen door de centrale bank betalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *