PB | KPC start campagne binnen scholen in samenwerking met ketenpartners

Recentelijk zijn scholen het scenario van veel vechtpartijen, bedreigingen en ander normoverschrijdend gedrag.

Gisteren vond er een bijeenkomst plaats tussen het ministerie van Justitie, waaronder KPC, OM en stichting Ambulante Justitiële Jeugdzorg Curaçao (AJJC), het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS), waaronder een aantal schoolbesturen en Ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN).

De bijeenkomst was in het kader van het recentelijk ondertekende samenwerkingsprotocol “Veilige Scholen” en heeft tot doel om samen een aantal concrete interventies te bedenken, die kunnen worden geïmplementeerd teneinde een veiliger schoolklimaat te waarborgen. Vroegsignalering en preventie spelen hierbij een belangrijke rol.

Recentelijk zijn scholen het scenario van veel vechtpartijen, bedreigingen en ander normoverschrijdend gedrag. Dit was de aanleiding om de handen ineen te slaan en manieren te zoeken om beter samen te werken op het gebied van preventie. Dit project is onderdeel van een breder preventieprogramma waar het ministerie van Justitie zich hard voor gaat maken.

Bij de bijeenkomst waren verder aanwezig het Advent schoolbestuur, Evangelische Broeder gemeente (EGB), Vereniging voor Protestants Christelijk Onderwijs (VPCO) en unit leerplicht, Sentro pa Inovashon i Guia Edukashonal (SIGE), Fundashon pa Maneho di Adikshon (FMA), Representashon Mayornan Uni (Rema Uní) en Yudansa Alternativo pa un Vishon Eksitoso (Yave).

Bron: Persbericht Ministerie van Justitie

6 Reacties op “PB | KPC start campagne binnen scholen in samenwerking met ketenpartners

 1. Als we de mevrouw die op de rug te zien is, zien moeten wij ons geen zorgen maken? Zeer waarschijnlijk zal deze mevrouw het gemeenschap behoorlijk veel aan ziektekosten kosten om niet te spreken over het arbeidsverzuim.

  Heeft de werkgever niet een zorgplicht tegenover de ambtenaren? Als ambtenaren zich vol willen vreten moeten ze de gevolgen zelf dragen en niet bij de overheid werken of zelf hun ziektekosten dekken.

 2. Samenwerken Ministeries van Justitie, Onderwijs en Gezondheidszorg.
  Stap in de goede richting.
  Scholen zijn het middel om recht te trekken wat thuis niet goed bijgebracht wordt.
  Daarom moet er een Minister van onderwijs zitten die wel verstand van onderwijs heeft en liever op Curacao zit om beleid te maken dan buitenlandse congressen bijwoont om praatjes te maken.

 3. Het machtigste wapen in handen van de onderdrukker is de GEEST van de ONDERDRUKTEN.

  De wapens in handen van racisten zijn, DEHUMANISERENDE woorden en STIGMATISERING.

 4. Curacao revisited

  @beflapas: ik vind het ook een grappige foto. Negers vergaderen/praten graag, maar het liefste zitten ze gewoon betaald thuis

 5. Comment Police
  Ik neem aan dat @Clapas mag raaskallen zoveel hij wil?

  Als u mij kunt vertellen wat er verkeerd is aan het bericht van @Lapas.
  Als het is dat u over het woord “neger” valt is het droevig met u gesteld.
  Daarbij, waar ik als Comentpolis een grote schurfthekel aan heb, is dat NSB klik gedrag.

 6. Ik heb de laatste tijd echt mijn best gedaan want ik heb beloofd om de negers het voordeel van de twijfel te geven maar nu krijg ik de slappe lach zeg. Negers die vergaderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *