PB | Reactie Minister OWCS op onduidelijkheid rond de inactiviteitstelling oud-minister Alcalá-Wallé

Mevrouw Alcalá-Wallé was recentelijk met toestemming op het Ministerie voor een persoonlijke bespreking met de Secretaris Generaal van OWCS over de komende periode.

WILLEMSTAD — Met ingang van 27 januari 2020 heeft mevrouw Marilyn Alcalá-Wallé als Minister van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS) haar ontslag ingediend, nadat het Openbaar Ministerie had aangegeven een strafrechtelijk onderzoek in te lassen.

Naar aanleiding van het lopend onderzoek is mevrouw Alcalá-Wallé vrijstelling van dienst wegens bijzondere omstandigheden voor drie (3) maanden verleend.

Mevr. M. Alcalá-Wallé is al 30 jaar ambtenaar en was voorheen werkzaam bij o.a. het Ministerie van OWCS en Ministerie van Algemene Zaken. Per 28 april zou mevrouw Alcalá Wallé in activiteit hersteld worden als Beleidsmedewerker bij het ministerie van OWCS.

Echter vanwege het nog niet afronden van het strafrechtelijk onderzoek is in afwachting hiervan, conform beleid van de overheid in dit soort gevallen, op grond van artikel 46 van de Landsverordening Materieel Ambtenarenrecht (LMA) voor een duur van drie (3) maanden de toegang tot het ministerie van OWCS ontzegd.

Mevrouw Alcalá-Wallé was recentelijk met toestemming op het Ministerie voor een persoonlijke bespreking met de Secretaris Generaal van OWCS over de komende periode.

Bron: persbericht Ministerie van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur & Sport

5 Reacties op “PB | Reactie Minister OWCS op onduidelijkheid rond de inactiviteitstelling oud-minister Alcalá-Wallé

 1. Tico Martina

  @ Edwig Fontilus, weet u wat een belediging is meneer Fontilus? Dat een corrupt figuur als Alcohol Walle gaande een strafrechtelijk onderzoek nog steeds vrolijk rondwandeld bij OCWS en nog steeds graait uit de portemenee van de werkende gemeenschap. Dat een geopereerde malloot met zijn MBA/MBI dit corrupt sujet in stand houdt door haar een baan aan te bieden, wederom op kosten van de werkende gemeenschap. Dat terwijl het levende bewijs dat misdaad loont elke maand een leuk bedragje op haar rekening krijgt, er mensen zijn die niet eens de stront door kunnen trekken thuis omdat het water is afgesloten. Dat dit minderwaardig mens die al 30 jaar parasiteert op de samenleving op kosten van de werkende gemeenschap, nog steeds niet in een cel naast de heer Schotte zit. DAT meneer Fontilus, is een belediging.

 2. Edwig Fontilus.

  Jammer dat we zo met elkaar om moeten en willen gaan.
  Ik spreek niet over de inhoudelijkheid van de hiervoor gegeven reacties maar wat mij tegenstaat is het gebruik van al die kwetsende woorden .
  Je mag vrijuit je mening geven, dat is juist prima!! Maar beledig jezelf niet door het niveau van jou schrijven zo naar beneden halen.
  Nogmaals JAMMER.

 3. https://www.youtube.com/watch?v=0P2mC1eqGZg

  Tja, luxe gevangenissen voor dieven, oplichters afpersers, corruptie etc. bestaan ook hoor, en Alcalá weet het ook.

 4. Tico Martina

  Dus als ik het goed begrijp heeft MAW haar ontslag aangeboden en gekregen ivm een strafrechtelijk onderzoek. Voor het gemak wordt dat nu “vrijstelling van dienst wegens bijzondere omstandigheden”genoemd. Als verzachtende omstandigheid dat mevrouw nog steeds op het ministerie rond wandelde, wordt aangehaald dat zij al 30 jaar ambtenaar is (wow wat een prestatie zeg) en eerder voor het ministerie van OCWS werkzaam was. Notabene wordt er zelf gesteld dat zij, hangende het STRAFRECHTELIJK onderzoek de toegang is ontzegd. En toch loopt zij daar rond. Kan iemand mij vertellen wat ik mis? En dan durft men nog beledigd te zijn omdat de heer Knops de bezem door de rommel wil halen? En dan durft men nog verontwaardigd te zijn als er gesproken wordt over een apeneiland? OCWS, sodemieter toch op met jullie leugenachtige verklaring. Jullie zijn een boevennest in een boevennest

 5. Alcala Walle, die als minister niet anders deed dan de hele wereld afreizen voor dansfestivals en kunstexposities en niet te vergeten bezoeken aan haar kinderen in Nederland (businessclass en 5 sterrenhotels, riante daggeldvergoedingen) wordt dus de nieuwe Tilly Pikerie.

  De enige goede daad van MAW was het naar huis sturen van het viswijf Margit de Freitas Bras bij Studiefinanciering, die samen met haar vriendin, het schaamteloze drankorgel Carla Hueck van Experentia, miljoenen verbraste.

  Onder toezicht van commissaris Remigio Booi. Een demente incontinente bejaarde met Alzheimer verschijnselen die het toezicht houden van Karel Frielink (Insel Air) leek te hebben geleerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *