PB | Sponsorloop voor kansarme kinderen

Sponsorloop voor MissIQ

Sponsorloop door Rensley Victoria voor MissIQ

Tijdens de komende Vierdaagse Nijmegen gaat een deelnemer uit Curaçao zich inzetten voor kansarme kinderen van zijn eiland. Het betreft voornamelijk kinderen uit achterstandswijken. Meerderheid van deze kinderen gaat dagelijks zonder eten naar school. Daarnaast kunnen veel van deze scholen zich niet veroorloven om de basisvoorzieningen te verzorgen voor de kinderen.

De deelnemer waarover wij het hebben is Rensley Victoria. Hij heeft al negen keer aan de Vierdaagse Nijmegen deelgenomen. Sinds enige tijd is hij Ambassadeur van de Nederlandse Stichting Miss IQ.

Deze stichting ondersteunt scholen op Curaçao, waaronder de basisscholen in de wijk Seru Fortuna. Dat gebeurt door het leveren van schoolmeubelen, schriften en andere leermiddelen maar ook sport- en spelmaterialen.
Dankzij de giften van donateurs en sponsoren kan Stichting Miss IQ deze kinderen blijven ondersteunen.

Tijdens de Vierdaagse van 2015 wordt onze stichting al wandelend gepromoot over 13 gemeenten gedurende maar liefst 4 dagen met in totaal 200 km! Dit jaar heeft Rensley als doel om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor de Stichting Miss IQ zodat wij de scholen en de kinderen in Curacao kunnen blijven ondersteunen.
Kinderen krijgen les in oude gebouwen vol termieten die dringend behoefte hebben aan onderhoud. Het schoolmeubilair bevindt zich in een zeer armoedige staat en er is een ernstig gebrek aan de meest basale leermiddelen waaronder schriften, potloden en leesboeken. Maar dankzij Stichting Miss IQ wordt daar nu verbetering in aangebracht.

Daarvoor is geld nodig, veel geld.
Bijdragen voor deze sponsorloop kunnen gestort worden op rekeningnummer NL53RABO01702.38.466 t.n.v. Stichting Miss IQ, o.v.v. ‘Sponsorloop Rensley’.

Voor meer informatie over de Stichting Miss IQ kijk op www.stichtingmissiq.nl 

*Op deze website zal het verloop van deze sponsoractie bijgehouden worden.
*Via deze website kan men zich ook als algemeen donateur of sponsor aanmelden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *