PB | Stichting Uniek Curacao: Milieuvervuiling

afvaldump Westpunt

Milieuvervuiling Westpunt | Foto Stichting Uniek Curacao

Waar in bandariba de prive landfill’s massaal in opkomst zijn en goede zaken gedaan wordt, wordt in banda bou (Westpunt) diensten door mevrouw Carelli Rikardo aangeboden waarbij zij dagelijks met een witte pickup afval ophaalt en op plekken langs de weg, in natuurgebieden en publieke plaatsen het afval stort.
Deze vrouw meent dat haar illegale afval stortingen toegestaan wordt omdat haar broer als politieagent gestationeerd is bij de politiepost Barber.
Haar klanten zijn hiervan op de hoogte en ondanks zij weten dat zij verantwoordelijk blijven voor de illegale afval storting, werken zij in grote mate mee.

Foto Stichting Uniek Curacao

Foto Stichting Uniek Curacao

De dump in de foto’s is aangetroffen op de weg van Westpunt naar Knip,in een bocht aan de rechterkant in de mondi. Deze dump van dozen en flessen is afkomstig van de lokale Chinees Rest. New China van Westpunt. Zie de foto met de rekeningen Saté en een aanmaning van de ontvanger Curaçao t.n.v. Guan Mingzhang Westpunt 79. Deze heer geeft regelmatig opdracht om afval te dumpen op plaatsen in de buurt van Playa Kalki.

Foto Stichting Uniek Curacao

Foto Stichting Uniek Curacao

Andere dumppartijen, uitgevoerd door mevrouw Carelli Rikardo met behulp van een man op leeftijd waren in opdracht van de beheerder van het Weekendhuis “Las Olas”nr 5. (eigenaar Nihaila Pieters) Door wisseling van de gasten op donderdag 14 januari/vrijdag 15 januari was er veel afval. Dit afval is eveneens in de mondi gedumpt.

Veel van dit afval bevat attributen die water kunnen bergen waar de muggen op afkomen en broedplaatsen kunnen ontstaan Het is zeer aannemelijk dat de tijgermug die het zika virus veroorzaakt en verspreidt ook vanuit deze plaatsen de nodige schade zal aanrichten.

De minister van GMN heeft recentelijk nog uitlatingen gedaan dat de zika bezorgdheid niet overdreven moet worden en dat de broedplaatsen van de muggen bestreden worden. De vraag is dan, indien het creëren van stortplaatsen (broedplaatsen) toegestaan worden en dagelijks toenemen, hoe kan het zika probleem overdreven worden?

Bron: persbericht Stichting Uniek Curacao

4 Reacties op “PB | Stichting Uniek Curacao: Milieuvervuiling

  1. Resomeren die vervuilers, pas ook beter bij de groene gedachten, zoals Greentown en andere milieu verbetering HaHa

  2. De broer van deze mevrouw dient meteen te worden ontslagen en mw Carelli dient per heden te worden gedeporteerd.

  3. Omdat we zoveel van ons land houden, behalve als we wat moeten betalen. Het is voor een deel de waardeloze mentaliteit hier.

  4. Quote: “Deze vrouw meent dat haar illegale afval stortingen toegestaan wordt omdat haar broer als politieagent gestationeerd is bij de politiepost Barber.”

    Daar heeft ze gelijk in, haar broer zal haar niets in de weg leggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *