PB | Teatro Luna Blou zoekt partner

Luna Blou

Luna Blou

WILLEMSTAD – Teatro Luna Blou heeft een moeilijke tijd achter de rug, maar met hulp vanuit de theaterwereld, het bedrijfsleven en haar subsidie van de overheid heeft zij zich toch staande weten te houden.

Om haar voortgang veilig te stellen, is Teatro Luna Blou op zoek naar een partner, die haar kan helpen bij het opbouwen van een nieuwe, stabiele en creatieve toekomst.

Begin vorig jaar werd duidelijk dat Teatro Luna Blou & La Tentashon een moeilijke periode door maakten. In artistiek opzicht liepen de zaken goed, maar financieel verkeerde het theater in zwaar weer. Het zielsblauw – Alma Blou – verbleekte en het theater werd met de ondergang bedreigd.

Mede dankzij de hulp van een keur aan performers, die hun kunst en kunde ter beschikking stelden, hield het theater zich staande. Daarnaast kwam er een royale gift van een commercieel bedrijf, dat bekend staat om zijn betrokkenheid bij de Curacaose maatschappij. Ook een fonds reikte de helpende hand. Het personeel werd teruggebracht tot een noodzakelijk minimum en ondanks de overbelasting voor de blijvende medewerkers werd loyaal en liefdevol alle zeilen bijgezet. Het bestuur heeft “hands on” gereageerd en heeft het theater de nodige steun verleend. Daarnaast mochten zij van het Land Curaçao de jaarlijkse subsidie ontvangen, die eveneens bijdroeg aan de continuiteit van de theaterzalen en haar educatieve en vormingsgerichte theateractiviteiten in samenwerking met scholen en buurtcentra.

Al deze factoren hebben bijgedragen aan het behoud van Teatro Luna Blou en ook La Tentashon is weer “up and running”. Het theater is alle partijen die hebben bijgedragen aan de reddingsactie zeer erkentelijk, maar uiteraard heeft het haar ook doen beseffen hoe kwetsbaar Teatro Luna Blou en La Tentashon zijn. Om problemen in de toekomst te voorkomen, zal het theater de komende periode kritisch kijken naar haar beleid en overdenken welke doelstellingen de identiteit van het theater zullen gaan bepalen. Daarnaast wordt er gezocht naar een partner, die binnen het theaterbestel voor de organisatorische en financiele aspecten kan zorgdragen, zodat het theater haar educatieve en artistieke horizon kan behouden en verbreden. Met een nieuwe partner hoopt Teatro Luna Blou zichzelf te verzekeren van een stabiele en een creatieve toekomst.

Teatro Luna Blou dankt de media voor hun steun en hulp het afgelopen jaar en hoopt ook in 2017 op een vruchtbare en productieve samenwerking, maar met name dankt zij de bezoekers van haar theaterzalen en hoopt haar publiek nog lang van dienst te mogen zijn.

Bron: Persbericht Teatro Luna Blou

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *