PBC | ’80/20 maakt problemen supermarktsector alleen maar groter’

Goisco: '80/20 maakt problemen supermarktsector alleen maar groter'

Suvecu: ’80/20 maakt problemen supermarktsector alleen maar groter’

WILLEMSTAD – Supermarkten verenigd in Suvecu zeggen dat de 80/20 de personeelsproblemen in hun sector niet zal oplossen.

Sterker, het zal het tekort aan personeel alleen maar groter maken. Bij de vacaturebank van de overheid is geen enkele Yu di Kòrsou ingeschreven, zegt Suvecu-voorzitter Joel da Silva Goisco. Die roept de politiek op om met de 80/20-onzin op te houden en op een andere manier stemmen te winnen.

Bron: Persbureau Curacao

22 Reacties op “PBC | ’80/20 maakt problemen supermarktsector alleen maar groter’

 1. Stanley, ik heb respect voor jou inzet om Curacao en het volk vooruit te helpen.

  Maar je mag wel wat kritischer zijn over de fouten die jou volk maken.

  Schotte als ministerpresident was natuurlijk idioot. Maar hij was wel door jou volk gekozen. In een beschaafd land had hij geen kans gemaakt.

 2. Stanley Held

  eg eg , die life heb ik. Hier proef ik, dat de pot de ketel en zichzelf verwijderd. Juist voor jouw heb ik deze opmerkingen. En ja hoor, onder mijn eigen naam. Gebruik jouw eigen naam pas dan heeft het zin om mensen als u te antwoorden. Kent u deze zin:” skonde man tira piedra”. Vraag het maar aan iemand die de taal spreekt. Is van toepassing voor mensen als u. Kwal.

 3. Stanly Held- wat ben je toch een achterlijk figuur met al je idiote opmerkingen alsof je weet hoe het in de Economie en bedrijven gaat -je weet niets en praat slechts onzin.Elke keer weer heb je opmerkingen die je op een manier neerzet alsof jij het weet-je komt bij mij en velen over als een dom mens die gewoon wil opvallen -get a life bozo.

 4. Oeps…sorry, hun belastinggeld moet zijn ons belastinggeld 🙂
  Werk is normaliter nu eenmaal de prijs die je voor geld betaalt…

 5. 🙂 🙂 🙂 🙂

 6. ik foeter niet ik ben blij dat we onze landgenoten aan het werk kunnen zetten of anders uitsluiten van de onderstand. kan niet wachten totdat de wet is goed gekeurd, omdat ik nu alleen maar hoor de buitenlanders pikken ons werk in.
  Werkgevers zijn terecht bang, omdat ze nog niet weten waar ze aan toe zijn.
  uiteindelijk zal er weinig veranderen , behalve dat we onrechtmatige personen uit de onderstand hebben kunnen wippen. Kijk dat is ook een win situatie.

 7. Grappig is dat hier wordt gedacht dat die 80/20 situatie betekent dat de werknemers daar voor moeten zorgen. Volgens mij is de werkgever ervoor verantwoordelijk dat 80% van zijn personeel een YdK is.
  Daarmee blijven bijstandstrekker gewoon in de bijstand en zitten de werknemers met een onuitvoerbare wet.

 8. De YDK gaat naar Miami om daar inkopen te doen of bestelt online.. het geld blijft dus ook niet hier.

 9. Nu zijn we wel 1 koninkrijk Stanley? Maar ondertussen wel discrimineren tussen koninkrijksbewoners! Net zoals Curacao allemaal regels oplegt aan de Europese Nederlander en omgekeerd niet.. gaan we nu deze discriminerende wetgeving invoeren..

 10. Stanley, de mentaliteit van de bevolking veranderen is een onmogelijke opgave.

  Als je links al wat voor 1 persoon zou doen worden rechts tegelijk alweer 10 kinderen door belkaartmoeders op de wereld gezet (vader al 9 maanden geleden vertrokken) die de nieuwe generatie Vigilante lezende MFK stemmende onder de boom zittende onderstandstrekkers worden.

  Hopeloos.

 11. Stanley Held

  Mooi, vind ik deze reacties. En wat doen jullie? Foeteren??wat is uw bijdrage? Het over wij en zij denken? Ik dacht dat wij een koninkrijk waren. Blijkbaar zijn het juist mensen als u die de bevolking om zeep helpt. Jullie zitten daar. Wat doet en wil u? Ach, kom nou. Juist jullie zijn stuurlui aan het wal. Kom op.

 12. Curaçaoënaar meldt zich bij een nieuw geopende supermark. Hij vraagt naar de eigenaar.

  De eigenaar:
  Wat wilt u?
  De Curaçaoënaar:
  Bij jou gaan werken.
  De eigenaar:
  Prima, je kunt morgen beginnen.
  De Curaçaoënaar:
  Wat is mijn maandloon?
  De eigenaar:
  50.000 gulden per maand!

  De Curaçaoënaar:
  Jij probeert mij wat wijs te maken!
  De eigenaar:
  Dát klopt, maar jij begon eerst!

 13. Bartje je schrijft:
  “Doen ze iets voor hun belastinggeld…win-win!!

  Dat zou betekenen dat ze belasting betalen, of dat ooit gedaan zouden hebben.

  Je bedoelt kennelijk dat ze de maatschappij belasten!

 14. Deze wet geeft ons de kans om iedereen die nu maar wat doet, onderstand krijgt en een gekleurd baantje heeft eindelijk aan te pakken. Want wij maken de mensen het wel erg makkelijk.
  Het probleem is dat de werkgever denkt dat hij/zij onderdruk worden gezet om mensen aan te nemen. Natuurlijk weet ik ook wel dat er mensen zullen zijn die denken van ze kunnen me niks maken want ik ben de 80% maar als ze zo slim zijn dan werden ze niet aangewezen om te solliciteren

  Het gaat er om, om mensen die in de onderstand zitten en blijkbaar van de wind kunnen leven. deze zijn inderdaad de personen die willen werken want de onderstand en hun gekleurde bijbaantjes brengen meer op dan eerlijk werken en belasting betalen.
  Als je deze al eerst uit je systeem heb, dus geen onderstand meer dan heb je een win- situatie.
  dan heb je de volgende groep in de onderstand, deze willen wel werken maar komen niet aan de bak door de bovenstaande personen die er voor hebben gezorgd dat de Yu een slechte naam heeft. Als deze uit de onderstand gaan en belasting, premies gaan betalen bespaart dat de belasting betaler geld. alweer een win situatie.
  en ja tuurlijk zijn werkgevers tegen, want er zal een schaarste zijn voor wat betreft personeel wat natuurlijk de lonen opdrijft en dus minder winst.
  Maar ze vergeten 1 ding meer werk voor onze mensen wil zeggen minder premies zoals BZV, AOV enz. Grotere omzet omdat er lokaal meer geld is te besteden want de werknemers die uit de omliggende landen komen sturen geld naar huis.

 15. Er staan nul komma nul YDK’s ingeschreven als arbeidzoekende….waar haal je dan die 80% vandaan??
  Over win-win gesproken….verplicht diegene met onderstand de rotzooi op het eiland op te ruimen. Doen ze iets voor hun belastingeld…win-win!! 🙂

 16. Henkie, Win win? En ik zit met een bedrijf vol met mensen die niet willen werken, te laat komen en steeds ziek zijn omdat ik aan de 80-20 moet voldoen.. Ik ga wel ergens anders een bedrijf opstarten.

 17. helemaal niet , aan de bak met die 80 %.
  betaal me nu al scheel aan de sociale lasten, als deze mensen moeten gaan werken komt er geld bij de belastingdienst binnen,
  Tevens een grote spin-off voor de werkzoekenden want de illegale baantjes, kapper, klusjesman etc die nu door de YDK worden gedaan zonder aangifte va.n inkomsten zullen nu legaal worden of degene die nu onderstand trekt zal stoppen met het ontvangen van onderstand immers er komt een sollicitatie plicht.
  Ook kunnen we de huren verhogen van de mensen die in een sociale huurwoningen wonen. als je in een wijk als steenrijk woont betaal je maar 58 gulden per maand op brievengat 75 gulden per maand. Maar daar staan dan wel 3 auto’s voor de deur.
  waar we ook vanaf moeten is het begrip loon aan derden, want dan moet de werknemer zelf de afdrachten doen.
  het is 1 grote win-win-win situatie. werk. belasting , geen onderstand.

 18. De YDK wil bepaald werk niet doen.. schoonmaken, tuin werken etc. tevens in campo werken..

 19. 80% ambtenaren of politici binnen je bedrijf? Kamikaze-onderneming… 🙂

 20. caribbeancynic

  Als we nou die 80% allemaal politicus of ambtenaar maken dan zijn we toch klaar? Kan de resterende 20% gewoon aan het werk.

 21. @”Suvecu-voorzitter Joel da Silva Goisco roept de politiek op om met de 80/20-onzin op te houden en op een andere manier stemmen te winnen.”…
  Ik ga toch maar weer eens bij Goisco shoppen, denk ik! 🙂

 22. Dat er een wet nodig is om de Yu Korsow aan het werk te krijgen zegt genoeg over de mentaliteit van de Yu Korsow.

  Waren ze vaardig en vlijtig dan nam een werkgever ze ook wel aan zonder deze wet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *