PBC | Airport Runway Run niet verantwoord

Airport Runway Run niet verantwoord

De Airport Runway Run is niet verantwoord. Daarom is die gecanceld door minister van Verkeer en Vervoer Zita Jesus-Leito. Dat zei ze vanochtend in ‘Wakkere Joris’.

Curaçao Airport Partners liet al weten de annulering van de loop over de startbaan niet te begrijpen. Volgens hun was er toestemming van de luchtvaartautoriteit en was er een geen enkel risico aan verbonden. De minister denkt daar anders over.

Bron: Persbureau Curacao

4 Reacties op “PBC | Airport Runway Run niet verantwoord

 1. Waarschijnlijk wilde Leito er wat aan verdienen.

  Sinds ze haar zus TWEE baantjes bij de overheid bezorgde vertrouw ik Zeta Leito voor geen meter meer.

 2. Afgezien van het feit dat je een niet gecontroleerde horde aan mensen toelaat op douane terrein is het veld ook niet onmiddellijk beschikbaar mocht er een toestel in de buurt een dusdanig probleem krijgen wat landen op het dichtstbijzijnde vliegveld noodzakelijk maakt.

 3. Joep Meloen

  Dat CAP niet snapt dat dit niet haalbaar is op grond van security issues geeft voor mij aan dat CAP totaal, maar dan ook totaal ongeschikt is om het vliegveld te runnen.
  Alleen gekken organiseren zoiets !
  Juist in tijden dat we te maken hebben met terrorisme, drugscriminaliteit etc gaat CAP even een paar duizend mensen toelaten op het vliegveld…….achter de security ? Wie ooit op Miami of andere, professionele, luchthavens is geweest weet hoe streng de security daar is.
  Maar op Curacao laten we gewoon hordes, met minimale controle, het veld op komen. Althans, dat was het plan.

 4. Terecht, lekker over de runway rennen met zijn allen maar wel gedwongen vluchten annuleren of vertragen, en wie gaat opdraaien voor die kosten? Een luchthaven is een commerciële onderneming waar veel bedrijven van afhankelijk zijn. Om hem zo even dicht te gooien kan niet. Ga lekker rennen op de renbaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *