PBC | Aruba boos op vrijlating agent na dodelijk ongeluk

Aruba boos op vrijlating agent na dodelijk ongeluk | Foto Persbureau Curacao

Aruba boos op vrijlating agent na dodelijk ongeluk | Foto Persbureau Curacao

ORANJESTAD – Aruba is hevig verontwaardigd omdat een politieman is vrijgelaten. Die werd vrijdag aangehouden, nadat hij een dodelijk ongeluk had veroorzaakt.

Daarbij kwam een 12-jarig meisje om het leven. De politieman zat dronken achter het stuur en werd ter plaatse aangehouden. Maar dus ook weer snel vrijgelaten.

Volgens een persbericht van de politie gaat het OM daarover en niet de politie zelf. De maximum straf voor rijden onder invloed is drie jaar op Aruba. Om die reden mag het OM een verdachte niet lang vastzetten in voorarrest.

Bron: Persbureau Curacao

2 Reacties op “PBC | Aruba boos op vrijlating agent na dodelijk ongeluk

  1. stanley Held

    Klopt, mijn vriend, Alleen is de wetgeving hier even iets anders. Het ligt hier echt aan het OM. Lang zou hij niet zitten. Afwachten tot aan de zitting. Als hij strafbaar is? Wordt hij gestraft. Vergelijk Nederland niet met Aruba. TOEVALLIG mogen zij zelf bepalen. Als de openbare rechtsorde ernstig wordt geschaad neemt men daar, in die samenleving, de gepaste maatregelen. Zoals altijd. Jouw vuur op de Arubaanse wateren red het niet. Er is hier geen olie.

  2. Renée van Aller

    Was het niet altijd zo dat iemand die een dodelijk ongeval veroorzaakte in voorarrest bleef totdat de zaak behandeld was? Het gaat hier niet om rijden onder invloed maar om het veroorzaken van een dodelijk ongeval. Is hier sprake van een gebrek aan geweten en een complottheorie zoals bij de VVD? Komt bij de beste families voor. René Herdé zei vandaag nog in 24ora.com “Ken ta traha cu placa di pueblo mester duna cuenta na pueblo. Nos ta warda pa un splicacion responsabel y mas amplio.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *