PBC | Aruba ligt dwars bij afschaf visumplicht Colombianen en Peruanen

Aruba ligt dwars bij afschaf visumplicht Colombianen en Peruanen | Foto Persbureau Curacao

Aruba ligt dwars bij afschaf visumplicht Colombianen en Peruanen | Foto Persbureau Curacao

WILLEMSTAD – De visumplicht voor Colombianen en Peruanen blijft nog wel eventjes van kracht. Het project om deze mensen zonder visum toe te laten in het Koninkrijk staat ‘on hold’.

Volgens Kamer van Koophandel voorzitter Billy Jonckheer ligt Aruba dwars. Waarom is niet duidelijk. Curaçao ziet in de afschaffing van de visumplicht kansen om toerisme en economie een zetje in de rug te geven.

Bron: Persbureau Curacao

4 Reacties op “PBC | Aruba ligt dwars bij afschaf visumplicht Colombianen en Peruanen

 1. Colombia behoort nog steeds tot de top van drugsexporterende landen.
  Of het verstandig is van de KvK (Jonkheer) om dit bij de regering door te drukken lijkt mij sterk.
  In dat geval kan je de douane beter extra versterking bieden, zowel te zee als ter luchtvaart. Ben bang dat het einde zoek is dan.
  En dit alles om het tourisme op te vijzelen??. Dan gelden consequenties ineens niet meer. Kom kom nu toch, waar is jullie verstand.

 2. Visum voor kansarme landen en hun mensen moet gewoon blijven willen we wat bescherming bieden aan de inwoners-immers heeft 95% van de bevolking uit deze landen niet eens geld om op vakantie te gaan-het zijn gelukszoekers metr een 1 richtings gedachte.-Waarom is Aruba altijd veel verstandiger dan de Politiek op Curacao? je raad het toch?

 3. stanley Held

  Ben blij. TOERISME? Wij weten allemaal dat deze landen het moeilijk hebben. Wij ook. Nu gaan wij een probleem van een ander land binnen halen. Decennia lang weten wij dat. Het screenen is zeer belangrijk. Doen zij ook aldaar. Economie is een duivel. Die praat over vraag en aanbod. Wat jullie doen is aanbod. Met alle gevolgen van dien. Succes.

 4. En ik kan zomaar Peru in als Nederlands staatsburger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *