28 C
Willemstad
• dinsdag 23 april 2024

Extra | Journaal 19 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, April 18, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 18 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Uitspraak in zaak tegen Jamel L. over doodsteken AH-medewerkster

DEN HAAG - De rechtbank in Den Haag doet donderdag uitspraak in de zaak tegen Jamel L. over het doodsteken van een supermarktmedewerkster van een Albert Heijn...

Democracy now! | Wednesday, April 17, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 17 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

PBC | Asjes steunt ruimtevaart Hato

HomeMediaPBC | Asjes steunt ruimtevaart Hato
Asjes-XCOR
Asjes steunt ruimtevaart Hato

WILLEMSTAD – De regering van Curaçao staat achter het ruimteproject op Hato. Dat heeft Ivar Asjes laten weten aan Ben Droste van XCOR.

Die had vorige maand zijn zorgen geuit over de houding van Curaçao. Asjes belooft dat alle wetten die nodig zijn om de ruimte in te gaan, eind december klaar zijn en wordt aangeboden aan het parlement. Andere landen, waaronder Aruba en Puerto Rico hebben inmiddels belangstelling getoond om het project over te nemen. XCOR houdt voorlopig vast aan Curaçao.

Bron: Persbureau Curacao

Dit artikel is geplaatst in

17 reacties

  1. @H. Nieuwkerk, waar blijf je nou met jou onderbuikgevoel die zegt dat dit project door moet gaan? Investeerders die geld van de overheid willen om te investeren zijn geen echte investeerders. Een echte investeerder heeft zijn eigen geld.

  2. @Jantje, Xcormissions is één grote opgeklopte slagroomtaart: véél lucht gelardeerd met echte luchtkastelen.

    Virgin Galactic van Richard Branson – de concurrent – is al bezig in rook op te gaan. Richard trekt zich al stap-voor-stap terug.

    Xcormissions, het voormalige SXC, een natte droom? Waarschijnlijk zal het uitmonden in een droge droom, het zaad is bijna op!

    Komen er dan nooit commerciële ruimtereizen? Natuurlijk wel. Maar de eerste jaren nog even niet. Op Curaçao? Neen, het luchtruim van Curaçao is simpelweg te klein.

  3. Probleem met Asjes is dat hij met zijn hoofd in zijn overvette achterwerk loopt. Ik ben geen helderziende maar kan nu al voorspellen dat de belaastingbetaler straks weer de klos wordt, zoals al jaren het geval is bij prestige objekten.
    Haha, ik moet er eigenlijk wel om lachen als het niet zo triest zou zijn. Ik denk niet dat er mensen te vinden zijn die een retourtje gaan kopen hier.

  4. Curaçao let op uw XCOR- zaak!

    Oorspronkelijk was SXC (Space Expedition Corporation, Curaçao) de maatschappij die de ruimtevluchten op Curaçao zou organiseren. Binnen de SXC waren echter teveel ego’s aanwezig en te weinig kapitaal. Michiel Mol en zijn Bredase reclame- girls en boys eisten teveel aandacht op.

    The Communication Company, een bureau uit Breda en bekend van véél geblaat en weinig wol, is de leading communicator bij SXC.

    Het reclamebureau verkeert voortdurend op het randje van een faillissement. Dankzij Michiel Mol en zijn vader Jan, die er voortduren geld in blijven pompen, houden ze het nog vol.
    De bekendste flop was het drankje Enorm en een broodjesketen onder dezelfde naam. Enorm zou de wereld veroveren. Het werd dus een enorme flop. Ook het F1 team van Spijker zou wel even door Michel Mol geschiedenis gaan schrijven. Kortom meer flop dan top.

    Ook met SXC, wederom gesteund door The Communication Company van Michel Mol, zou Curaçao de wereld verbazen.

    Binnen de SXC kregen de ego’s last van hun ego. Ook het beloofde kapitaal van de ego’s kwam niet uit hun (waarschijnlijk lege) zakken
    De Amerikanen (XCOR Aerospace) kregen daarom van SXC niet voldoende financiële garanties.

    SXC is vervolgens opgegaan in XCOR en de Amerikaan, John H. (Jay) Gibson II, nam de macht over. Michel Mol en zijn Nederlandse consorten zijn gedegradeerd tot publiciteit pionnen. Ze mogen dat doen onder de naam: Xcormissions.

    De Amerikanen, XCOR, ziet feitelijks niets meer in Curaçao. Ze opteren liever voor: Mojave Space Port, MIdland Space Port en Kennedy Space Center. Okay Curaçao staat nog wel op het lijstje, maar dat is meer voor de show.

    De Amerikanen zijn de Nederlandse ego’s en de Curaçaose praatjesmakers in feite beu. Het liefste willen ze die grootsprekers morgen kwijt. Het wachten is op enkel en alleen op een misstap van de ego’s. Een misstap die het voor Jay Gibson II mogelijk maakt om – juridisch – zonder kleerscheuren van die praatjesmakers af te komen.

    Het is nog maar de vraag in hoeverre de contracten/afspraken tussen SCX en de regering van Curaçao juridisch houdbaar zijn.

    Ivar Asjes zou er verstandig aan doen de wetten op Curaçao voorlopig niet aan te passen. Een afspraak maken met de grote baas, John H. (Jay) Gibson II en met hem een juridisch waterdichte letter of intend opmaken. Dan pas – op maat gemaakte – wetten maken.

    Maar…. eerst een bekwaam advocatenkantoor inschakelen. Gespecialiseerd juristen, die de wirwar van entiteiten kunnen ontrafelen en eerder gemaakte contracten op hun waarde kunnen inschatten. Dat kan veel ellende besparen.

    En… Ivar, jij bent toch de grootste baas op Curaçao, praat dus met de grootste baas van XCOR: Jay Gibson en niet met de Nederlandse marionetten. En vraag ook eens aan die grote baas of binnen 10 jaar zo’n ruimtereis realistisch is.

  5. Als we Cooper, Schotte, Constantia, Wilsoe en Thode een enkele reis ruimte kunnen geven is dit project elke daarin geinvesteerde gulden waard.

    En, ik ben de beroerdste niet, Stella van Rijn, Ramsay Soemanta en Anthony de Lima mogen ook gratis mee.

  6. De zogenaamde concurrenten mogen het hebben. We zullen het niet missen omdat we heb nooit gehad hebben. Er is maar een handje vol mensen die hieraan zullen gaan verdienen door gratis ditjes en datjes, vrijstelling van ditjes en datjes. De rest zal alleen maar hinder, gezondheidsklachten en financiële zorgen van gaan ondervinden.

  7. Nieuwkerk, laten we netjes, beleefd en vooral gehoorzaam blijven. U zult ook belangen hebben bij dit project. Wat is het leven en de gezondheid van een Curacaoenaar u waard? U preekt voor uw eigen parochie.

  8. @Nieuwkerk, juist omdat niemand weet wat de risico’s van dit project zijn binnen een samenleving moet men er niet aan beginnen.
    Ik heb een sterk vermoeden dat de wet zo gemaakt wordt dat de overheid aansprakelijk gesteld wordt bij eventuele ongelukken. Men wil wel de lusten en niet de lasten. Daarnaast vind ik het zeer vreemd dat Nederland zich hiermee niet bemoeit. Je zult maar daar in de buurt wonen en met een huis komen te zitten die onverkoopbaar wordt door dit gedoe. Zolang er ”niemand’ precies weet wat de gevaren zijn moet men er niet aan beginnen! Op Klein Curaçao is er plaats zat.
    Heb begrepen dat wanneer dat ding gaat stijgen heel Curaçao op haar grondvest gaat trillen door het onmeetbare geluid. Mensen die voor dit project zijn, zijn mensen die aan hopen te verdienen, die wonen niet daar in de buurt.

  9. Ik weet niet onder welke oude boom U uit de mondi bent uit gegraven door Reforma, heer Nieuw torentje. Dit heel progam is toch één grote oplichterij geweest en nog !!! om $$ 750.000.00 uit de zakken te trekken van de mondi belasting betaler en te verdelen door de heren, B.D / Gerrit de Raaf/ Jamooladin/ Hakim. Heeft meneer Jasjes nog niet genoeg in de tas voor dat hij op het Narrenschip zit met zijn kornuiten van de misdaad.

  10. Het komt mij zo over dat niemand precies kan inschatten of dit project voor- of nadelig kan uitpakken. Er zijn waarschijnlijk net zo veel rapporten voor als tegen maar mijn onderbuik gevoel zegt me dat Curacao er mee door moet gaan. In het algemene is men natuurlijk huiverig zijn voor ” het nieuwe” maar dat mag geen reden zijn om het toch te proberen. Bovendien lijkt me het eeuwig zonde als onze twee grootste concurrenten het project voor onze neus wegkaapten en er een groot succes van weten te maken.

  11. SJaja, wetten voor onze veiligheid worden aangepast, onze veiligheid wordt ondergeschikt gemaakt aan deze onzin. Ga de woestijn in met jullie raket, daar hoort dat gevaarte het thuis.
    Buurtbewoners hebben al genoeg geluidsoverlast en dit wordt alleen maar erger door de KE van deze raket. Hoezo ”winstgevend” als Curaçao geld erbij moest neerleggen? Voor een dubbeltje op de eerste rang?
    Hebben omwonenden en de gemeenschap totaal niets te zeggen hierover? PS valt vies tegen, Wiels was tegen deze raket!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties