PBC | Belasting sluit 19 toko’s en mini-markets

Belasting sluit 19 toko’s en mini-markets

Belasting sluit 19 toko’s en mini-markets

WILLEMSTAD – De belastingdienst heeft deze week 19 Chinese toko’s en mini-markets gesloten. Zij hadden onder andere hun omzetbelasting, OB niet afgedragen. De zaken die voor het eerst zijn betrapt moeten drie dagen hun deuren sluiten. Ondernemers die voor de tweede keer tegen de lamp liepen zelfs een maand.

Wie nog vaker wordt betrapt kan een sluiting van een jaar tegemoet zien, maar onder de 19 toko’s en mini-markets zat die er dit keer niet bij.

Het opsporen van belasting ontduikende ondernemers is relatief makkelijk, omdat die meestal geen speciale kasregister hebben. Die worden door de belastingdienst uitgegeven en zijn verplicht

Bron: Persbureau Curacao

2 Reacties op “PBC | Belasting sluit 19 toko’s en mini-markets

 1. Joep Meloen

  Kassa’s worden niet meer door de belastingdienst uitgegeven en kosten werkelijk een fortuin. Voor veel bedrijven zijn die kosten niet op te brengen. Wanneer je een maandomzet moet betalen voor een kassa dan weet je dat je teveel betaalt.
  Bovendien heb je dan nog een systeem dat niet kan worden aangesloten op je voorraadbeheer.
  Hoop dat de mededingingsautoriteit snel van kracht wordt, dan kunnen ze meteen de bedrijven onderzoeken die de verkoop van kassa’s in hun schoot geworpen hebben gekregen. Ik geloof veel, maar dat ze alledrie ineens 1800 NAF voor een kassa van voorheen 100 NAF vragen is in mijn ogen iets teveel toeval. Dan hebben we het nog niet eens gehad over een wat uitgebreider kassasysteem, kost maar liefst 12.000 NAF en kan oplopen tot 15.000 NAF. Heel leuk als je bv 5 kassa’s hebt staan.
  En wanneer je alleen je printer (simpel Epson dingetje) aan wilt laten passen dan kost dat ook ineens 1600 NAF !!!
  Lang leve de slimmerik bij de belastingdienst die dit verzonnen heeft.

 2. Gaan we nu ook hotels sluiten? Daar hebben we nog 93 Miljoen! tegoed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *