PBC | Besluit Navarro evaluatiecommissie is geldig

Minister van Justitie, mr. Nelson Navarro | Foto Dick Drayer

Besluit Minister van Justitie mr. Nelson Navarro evaluatiecommissie is geldig | Foto Dick Drayer

WILLEMSTAD – Het besluit om Raymond Begina en Suzy Camelia-Römer te benoemen in de commissie die de consensus Rijkswetten gaat evalueren is rechtsgeldig. Dat stelt de Raad van Advies, het hoogste adviesorgaan van de regering.

Minister van Justitie Nelson Navarro had de Raad van Ministers wel moeten raadplegen, voordat hij het benoemingsbesluit naar Den Haag stuurde, maar liet dat na. Desondanks is hij wel bevoegd om zo’n besluit te nemen, zegt de Raad van Advies.

Het instellingsbesluit is rechtsgeldig omdat bij de onderlinge regelingen betrokken partijen erop konden vertrouwen dat de minister van Justitie Navarro handelde in overeenstemming met de interne regels, te weten interne beraadslaging en besluitvorming in de ministerraad.

Vooral de PS van Ivar Asjes is boos over het besluit om Römer op te nemen in de evaluatiecommissie, omdat zij ook betrokken was bij het maken van de consensus Rijkswetten. Pueblo Soberano had gehoopt met het advies de benoeming te kunnen blokkeren, maar dat gaat dus niet door.

Bron: Persbureau Curaçao
Dossier: Consensus Rijkswetten – en de strijd tegen de Rijkswetten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *