PBC | Bewoners schakelen krant in om stankoverlast Isla

Bewoners schakelen krant in om stankoverlast Isla | Foto SMOC

Bewoners schakelen krant in om stankoverlast Isla | Foto SMOC

WILLEMSTAD – Bewoners onder de rook van de Isla, melden zich voortaan bij de Èxtra. De ochtendkrant werd zondag overspoeld door verontruste bewoners, dat de lucht niet meer te harden was.

Een sterke penetrante zwavellucht, volgens bewoners van Wichi en Marchena. De krant nam vervolgens contact op met het noodnummer van de raffinaderij.

Toen die niet opnam, zocht de krant contact met woordvoerder Kenneth Gijsbertha. Maar die was ook niet bereikbaar.

Bron: Persbureau Curacao

10 Reacties op “PBC | Bewoners schakelen krant in om stankoverlast Isla

 1. Maandagavond 30 maart 2015. De stank is vanavond WEER meer dan walgelijk!!! Misselijkmakend, prikkende ogen, keelpijn. De lakse overheid en Isla moeten zich DOOD schamen!!! MENSONTEREND!!!

 2. roos maduro

  Dat dhr.gijsbertha niet te bereiken is voor commentaar is (voor sommige mensen) begrijpelijk hij verdient bij pdvs zijn brood niet waar?
  van onze minister van volksgezondheid dhr.whiteman ook niet hij zegt dat shell waar zijn vader destijds werkte zijn studie hebben betaald.ikke ikke de rest maag stinken.

 3. Curaçao begint steeds meer een Stink eiland te worden. Las net ook al in de Amigoe dat Curaçao ook naar poep stinkt, poeplucht overal. Ga zo door Curaçao je bent op de ”goede” weg…

 4. Hetgeen je op Sunset Heights ruikt dat is de smeulende / brandende landfill van Koraal Tabak. De Famile Bakhuis verdient daar dik aan over de ruggen van de bewoners van diverse woonwijken welke in de stank mogen zitten.

 5. EINDELIJK ACTIE! Ook in Sunset Heights is de stank niet te harden, wat wetenschappelijk ook compleet verklaarbaar is, weet ik sinds kort. Heb al stad en land afgelopen, maar je wordt, Curacao eigen, van het kastje naar de muur gestuurd. Mensen betaal massaal de ozb niet meer, want de overheid gunt je geen enkel woongenot. De overheid deed niets, doet niets en zal nooit iets doen. Of dwingen we ze. Daar zijn ze zelf ook zo goed in, dwang.

 6. Ach, de regering heeft al aangekondigd dat de Isla op gas overgaat als brandstof, en meer hoeven we niet te verwachtten.
  Het gasverhaal is “De Upgrade” van de raffinaderij. Curaçao heeft geen geld voor een upgrade, en de huurder kijkt wel uit om te investeren, zeker gezien de status van het eigen land en de al beschikbare raffinage capaciteit.
  Ben bang dat dit goede initiatief geen indruk gaat maken, kijk eens naar de eigen wetgeving waar men dagelijks tegen zondigt, niemand doet er wat aan en alles wordt genegeerd.

 7. “I have a dream”…..Een weg van duizend kilometer begint met 1 enkele stap….nu de rest nog !!

 8. het mocht een keer tijd worden, dat de bewoners in actie komen.
  het is toch van de zotte dat de meeste van deze mensen last hebben met ademhalen!
  De politiek is al 40 jaar corrupt bezig door dit te accepteren.
  het volk is al 40 jaar te stikken in de uitstoot.
  dus eindelijk eens een reactie van het volk zelf.
  hoera!!!!

 9. Prima burgerinitiatief. Men pikt het niet langer in de ongezonde rotzooi te leven en de verantwoordelijken duiken weg. Dit doen de mensen uit lijfsbehoud, dat is werkelijk serieus.
  De bevolking van dit deel van Dushi Korsow laat zien niet langer als in een derde wereldland te willen leven, maar in een koninkrijk, hun eigen koninkrijk met recht op inademen van schone lucht. Hieperdepiep, het begin is gemaakt.

 10. Dit is het begin van het niet willen luisteren naar smoc, nu de krant en straks burgerlijke ongehoorzaamheid de poorten van de isla blokkeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *