PBC | Brandstofprijzen op Curaçao kennen administratieve vertraging

Brandstof tekort op Curacao

Brandstofprijzen op Curaçao

WILLEMSTAD – De brandstofprijzen op Curaçao volgen niet direct de ontwikkeling van de wereldhandelsprijs van aardolie. Dat zegt Bureau Telecommunicatie en Post, die belast is met de regulering van benzineprijzen.Het startpunt van de tariefregulering van brandstoffen op Curaçao is de gemiddelde aankoopprijs van de brandstoffen ingekocht door Curoil in een bepaalde maand verhoogd met marge Curoil, accijnzen, omzetbelasting, de dealers marge en overschot/tekort.

Bij de berekening van de tarieven is er steeds sprake van een vertraging van twee maanden aangezien de gemiddelde aankoopprijs bepaald wordt aan de hand van inkoopfacturen van Curoil die pas achteraf beschikbaar zijn.

Als gevolg hiervan bestaat er een administratieve vertraging, waardoor eventuele effecten van de olieprijs op de aankoopprijzen van brandstoffen met vertraging doorwerken in de gereguleerde tarieven.

Wijzigingen in accijns, verhoging van de omzetbelasting en de introductie van overschot/tekort beïnvloeden de tarieven van de gereguleerde brandstoffen naast de schommelingen van de aankoopprijzen van de producten. Voor wat betreft de post overschot/tekort wordt nog toegelicht dat deze bestaat uit een recovery en een correctie per kwartaal. De recovery is bedoeld ter compensatie van Curoil voor onderdekking van kosten door het uitblijven van tijdige prijsaanpassingen gedurende het eerste half jaar van 2011. Met de correctie per kwartaal worden in de berekening gehanteerde prognoses doorlopend gecorrigeerd op basis van realisatiecijfers.
Bron: Persbureau Curaçao
http://www.qracao.com/index.php/nieuws-vandaag/12934-brandstofprijzen-op-curacao-kennen-administratieve-vertraging

Een Reactie op “PBC | Brandstofprijzen op Curaçao kennen administratieve vertraging

  1. laat de papieren maar zien dat het bedrag wat is verloren in 2011 nog steeds niet is voldaan.
    trouwens die productiemix van A&E is nu zekker 20 cent vandaar dat er aleen paar windmolens weken stil staan aan de noord kant want die kosten 22 cent
    nu nog wel even de prijzen voor het volk omlaag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *