PBC | Buitenlandse werknemers UTS als eerste weg

UTS is van plan bijna 300 van de 500 personeelsleden te ontslaan | UTS

Buitenlandse werknemers van UTS dreigen het slachtoffer te worden van een één-tweetje tussen het telecombedrijf, de overheid en vakbond SITKOM.

Die heeft via de staking bedongen dat er een commissie komt die zich buigt over het voorgenomen massa-ontslag bij UTS.

Nu al is afgesproken om de 6-maandscontracten van buitenlanders niet te verlengen.

Bron: Persbureau Curacao

9 Reacties op “PBC | Buitenlandse werknemers UTS als eerste weg

 1. @Lapas: een paar procent werklozen is goed voor de economie. Dat houdt iedere werknemer/werkloze scherp. (m.u.v. de niet willers). Ik bekijk het van de ondernemers kant: ik heb tijdelijke krachten in dienst omdat ik niet weet of ik deze over een paar maanden nog wel nodig heb of nog wel wil hebben.

  Vaste contracten ontbinden kost mij teveel. Als ik een goede tijdelijke heb, heeft deze binnen een mum van tijd een vast contract. Zo werkt bij mij althans de arbeidsmarkt.

  Ik heb momenteel een mannetje (geen vrouwtjes) of 20 in dienst. 14 vaste en 6 tijdelijke. Die 14 vaste zijn alle 14 bij mij als tijdelijke begonnen. Die andere 38 die ooit als tijdelijke zijn begonnen, konden na hun contract alle 38 vertrekken. 20 sans rancune, 18 met ruzie. En jammer om te zeggen, maar van die 18 waren er 17 yui di Korsow.

  Niets onzekerheid bij een tijdelijk contract. Doe je werk goed en je hebt je zekerheid, mits je niet van mij loopt te jatten. Van die jatters (jatten van tijd of goederen) waren er 17 van de 18 YdK
  ps: (van die 20 die nu bij mij werken zijn er 6 YdK, 6 Latino’s en 8 West Europees). Tot nu toe allemaal top krachten.

  Ik ben het met @Lapas eens dat de werknemers in zichzelf moeten investeren. Vooruitkomen doe je niet door op je reet te blijven zitten.

 2. Terwijl er honderden ontslagen vallen bij UTS benoemt lolo Leito van de PAR er wel nog snel even haar zus.

  Schande.

 3. Elke werkloze in deze tijd is één teveel. Volgens @LaStiwz, “Tijdelijke contracten niet verlengen vind ik wel kunnen.” Het probleem van iemand met een tijdelijk contract is dat je voortdurend in onzekerheid leeft (je hebt geen enkele zekerheid) en meestal als eerste eruit vliegt. Helaas realiseren de meeste werknemers zich nog steeds niet, je moet in je zelf blijven investeren.

  Werknemers moeten zich realiseren dat een investering in opleiding zich dubbel en dwars terug betaald. Er zal geen enkele regering aan beginnen maar er zijn weinig banen dus banen moeten eerlijker verdeeld worden of we moeten zorgen dat werkelozen ook een menswaardig bestaan hebben.

  Het is van de zotte dat sommige mensen bij de overheid een baangarantie voor het leven hebben en anderen soms zelfs beter opgeleid hun hele leven nooit aan de bak komen.

 4. UTS tekent het eigen doodvonnis !!!!

  Vrijwel alle buitenlandse kort verbanders oftewel mensen met een tijdelijk contract, zijn daar omdat zij werkzaamheden uitvoeren waarvoor geen lokale expertise aanwezig is. Door die nu weg te sturen komen belangrijke projecten volledig tot stilstand. Het is alsof je de brandstof uit een auto haalt.
  Zonder die projecten kan UTS niet verder, komt steeds verder in de problemen en het eind zal dan snel naderen.

  Hele slimme actie dus………..ehhh niet.

 5. Tijdelijke contracten niet verlengen vind ik wel kunnen. Buitenlandse werknemer ontslaan omdat het buitenlandse werknemers zijn vind ik niet kunnen en ik denk vele rechters met mij.

  Dat gaat weer hopi plaka kosten.

 6. Fred Schiedam

  excuses voor de tikfout: in de 2e regel moet “instandhandhouding” zijn “instandhouding”.

 7. Trots op Curaçao

  Brian, niet belangrijk. Goede en kundige buitenlandse werknemers huren we dan wel weer via de achterdeur in.

 8. Fred Schiedam

  @Brian S:
  zeer waarschijnlijk dat werk waarvoor geen deskundigheid op het eiland voorradig is. M.a.w. de instandhandhouding van de kwaliteit van de dienstenlevering door UTS wordt hier door de politiek opgeofferd.

 9. Hoeveel zijn dat er en wat voor werk doen ze?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *