PBC | CAE: overheid is na tussenvonnis met alles gestopt

Clean Air Everywhere op weg naar Euuopees Hof Rechten van de Mens

Clean Air Everywhere (CAE) gaat door naar Europees Hof voor de Rechten van de Mens | Foto Persbureau Curacao

Clean Air Everywhere gaat door met procederen tegen de overheid. In kort geding had de rechter gezegd dat diezelfde overheid goed bezig was en dat ingrijpen daarom niet nodig was.

Direct na dit voorlopige vonnis is de overheid gestopt met het onderzoek van de groene substantie en andere eisen van de milieubeweging. Zo worden er geen extra meetpunten opgezet, de uitstoot niet teruggedrongen en vindt er geen onderzoek plaats naar de gezondheid van mensen onder rook van de Isla,

In de bodemprocedure eist Clean Air Everywhere dat de uitstootnormen van de bedrijven in het Schottegatgebied per direct worden gehandhaafd. Ook de uitstoot van de groene giftige substantie moet per direct stoppen.

De luchtmetingen laten zien dat de uitstoot van SO2 erger is dan ooit en social media laat zien dat de uitstoot van de giftige groene substantie met daarin o.a. Vanadium, Nikkel, Chroom onverminderd doorgaat.

Na het voeren van deze bodemprocedure is de weg open om deze misstanden voor te leggen aan het Europees Hof voor de Rechten van de Mens.

Bron: Persbureau Curacao

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *