PBC | Caribische studenten toch AOW

Caribische studenten toch AOW | Foto Persbureau Curacao

Caribische studenten toch AOW | Foto Persbureau Curacao

DEN HAAG – Studenten van Bonaire, St. Eustatius en Saba die in Nederland gaan studeren, blijven tijdens hun studie sparen voor hun AOW. Dat heeft de Nederlandse ministerraad besloten.

De opbouw van een Caribische AOW stopt bij het verlaten van het eiland. En in Nederland begint die pas, als je gaat werken. Daardoor ontstond er een pensioengat voor Caribische Studenten. De nieuwe regeling gaat in op 1 juli..

Bron: Persbureau Curacao

3 Reacties op “PBC | Caribische studenten toch AOW

 1. Een student in Nederland (Ik laat nu de BES studenten even buiten beschouwing) bouwt geen AOW op, aangezien hij/zij geen verblijfsvergunning heeft maar slechts op een studentenstatus daar verblijft, ook komt men niet in aanmerking voor de basisverzekering. Dit verandert als men een officieel bijbaan neemt, dan verandert het geheel, maar men wordt dan dus ook belastingplichtig.

 2. De meeste mensen zijn automatisch verzekerd voor de AOW

  De AOW is een verzekering. Iedereen die in Nederland woont of werkt, is automatisch verzekerd. Het maakt dan niet uit wat uw nationaliteit is. Ieder jaar dat u verzekerd bent, bouwt u 2% AOW-pensioen op. U krijgt een volledig AOW-pensioen als u in de 50 jaar voor uw AOW-leeftijd altijd verzekerd bent geweest. Bijvoorbeeld: uw AOW-leeftijd is 65 jaar en 1 maand. U bouwt dan AOW op tussen uw 15e verjaardag en 1 maand en uw 65e verjaardag en 1 maand. Is uw AOW-leeftijd 66 jaar, dan bouwt u AOW op tussen uw 16e en 66e verjaardag.

  uitzonderingen zijn inderdaad hij/zij die studeert en niet een baantje heeft echter deze regeling is aan te vechten we zijn allemaal Nederlanders en er zijn genoeg mensen die ook niet werken in Nederland en ook gewoon AOW-opbouw krijgen.
  Studenten die toevallig al in Nederland wonen krijgen ook gewoon AOW opbouw.

 3. Renée van Aller

  Er is geen regeling voor hen die voorheen een aantal jaren doorgbracht voor studie in Nederland. Zij worden gekort op hun AOV en krijgen geen AOW uit Nederland als ze daar niet bewijsbaar gewerkt hebben. De wetgeving is jaren gelden muisstil gewijzigd maar niet aan betrokkenen meegedeeld. Een aantal Arubaanse zaken is niet opgelost. Premier Eman zou dat hoogstpersoonlijk regelen. Dat gebeurde nog niet. Dat zal ook voor Nederlanders van andere eilanden gelden. Geldt de nieuwe regeling vanaf 10-10-10?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *