PBC | Colombia stuurt 22 ton karbonade naar Venezuela

Venezuela’s Kerstkarbonade protesten | AFP

BOGOTA (ANP/DPA) – Om de feestdagen van de Venezolanen wat aangenamer te maken, heeft Colombia 22 ton karbonade naar Venezuela gestuurd. Het varkensvlees is zaterdag met vrachtwagens via de brug Simón Bolívar over de grens gebracht.

Het is in Venezuela traditie dat met de kerstdagen en tijdens de jaarwisseling karbonaadjes worden gegeten. De linkse regering van de Venezolaanse president Nicolás Maduro had de bewoners voor de kerstdagen beloofd dat er genoeg varkensvlees voorradig zou zijn, maar dat bleek niet het geval.

Uit woede over het ontbreken van voldoende karbonades in de schappen gingen veel mensen de straat op. Ze wierpen blokkades in de straten op, staken vuilnis in brand en riepen leuzen tegen Maduro. Die gaf het buitenland de schuld van het gebrek aan de karbonades. Onder meer Portugal zou de belofte om varkensvlees te leveren niet zijn nagekomen.

Venezuela zit al jaren in een economische crisis. Daardoor is er een gebrek aan levens- en geneesmiddelen. De inflatie is torenhoog.

Bron: Persbureau Curacao

2 Reacties op “PBC | Colombia stuurt 22 ton karbonade naar Venezuela

  1. Die gaf het buitenland de schuld van het gebrek aan de karbonades. Onder meer Portugal zou de belofte om varkensvlees te leveren niet zijn nagekomen.

    Misschien kan Maduro ook maar beginnen met de miljoenen terug te geven aan Insel Air!

  2. Ze zeggen, “een foto zegt meer dan 1000 woorden”. Als ik die twee generaties tegenover elkaar zie en ik zie het medelijden in de ogen van deze jonge soldaat, denk ik toch dat er hoop is voor Venezuela.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *