PBC | Curaçao: te weinig autonomie

Curaçao: te weinig autonomie

Curaçao: te weinig autonomie

Partido MAN heeft een stevig stempel gedrukt op de opening van het Interparlementaire Koninkrijksoverleg. Dat wordt nu gehouden op Curaçao.

Delegatieleider Giselle Mc Williams van de blauwe partij stelde dat de huidige staatkundige verhoudingen de autonomie van de eilanden te weinig ruimte geeft. Die wordt te veel ingeperkt door de consensusrijkswetten.

Zij kreeg bijval van Sint Maarten. De Curaçaose regering wil dit punt verder uitwerken met een start van de discussie op het IPKO-overleg.

Bron: Persbureau Curacao

5 Reacties op “PBC | Curaçao: te weinig autonomie

 1. Tja Curacao kan ook gewoon onafhankelijk worden..

 2. Inmiddels zijn van Raak en Bosman bij de Verenigde Naties volop aan het informeren of die willen meewerken aan volledige autonomie voor de eilanden. Nederland heeft namelijk de buik vol van de Caribische politiek. Wellicht iets voor een klein stukje China in de Cariben. Of Little Italy?

 3. Joep Meloen

  Hier op Curacao bedoelt men met autonomie gewoon heel simpel: ‘geen toezicht’.
  Want toezicht maakt het leeg jatten van de tent door politici wat lastiger. Het is gewoon beter om geen toezicht te hebben, dan kun je doen en laten wat je wilt. Kan hooguit een rechter je terugfluiten (zoals vandaag weer bij Daal), maar in de tussentijd heb je wel je zin gekregen en heb je weer wat vrienden, familie of jezelf kunnen verrijken………….en daar gaat het immers om.

  Dus meer autonomie lijkt mij een extreem slecht idee. Bewijs eerst maar eens dat je het waard bent door een jaar lang NIETS te stelen van de bevolking.
  Vrees dat we dit nooit gaan meemaken.

 4. De politiek op Curacao laten elke keer weer zien dat ze nog niet klaar zijn voor meer autonomie.

 5. Zolang MFK en Korsow pa nos Tur, met ongeschoolde criminelen en proleten, bijna de helft van de stemmen krijgen lijkt het me beter om niet te veel over autonomie te praten, MAN.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *