PBC | Curaçaos toerisme groeit niet hard genoeg

Emsley Tromp | Persbureau Curacao

CBSC directeur Emsley Tromp: Curaçaos toerisme groeit niet hard genoeg

WILLEMSTAD – De groei van het aantal toeristen dat elk jaar naar Curaçao komt, gaat te langzaam. Dat zegt Emsley Tromp van de Centrale Bank bij het begin van de jaarvergadering van CHATA.

Andere Caribische eilanden groeien dubbel zo hard. Aruba groeide zelfs drie keer harder dan Curaçao. 10 procent van wat we met z’n allen verdienen komt uit de toeristische sector.

En die brengt ook nog eens een kwart van alle vreemde valuta binnen. Valuta die nodig is om onze import te betalen.

Volgens Tromp moet de hotelsector meer investeren in kwaliteit.

Bron: Persbureau Curacao

3 Reacties op “PBC | Curaçaos toerisme groeit niet hard genoeg

  1. Dat is vrij logisch. De euro heeft een supersnelle val gemaakt in korte tijd en zitten we nu op de 1.09 tov de US$ een jr geleden, zlfde tijd 1.34 enz en. Alles is flink duurder geworden voor Europeanen om met de “euro” te reizen. Ook in de VS merkt men het. Ben net terug uit Miami en veel mensen klaagden, restaurants en appt.verhuurders. Dus het zal hier ook wel “rustiger” worden langzaam maar zeker zzeker zolang d euro niet gaat stijgen. En dat zie ik og even niet gebeuren.
    Men denkt dat nog meer campagnes toeristen trekken maar dat is een infantiele gedachte, een farce eigenlijk.

  2. En de overheid zou wat meer moeten investeren in veiligheid, milieu en klantvriendelijkheid. Echt goedkoop is Curaçao ook niet meer, zeker niet met de huidige lage waarde van de euro. En dan vooral (Nederlandse) toeristen binnenhalen via Corendon, die weinig tot niets spenderen op het eiland.

  3. caribbeancynic

    Goed dat hij enige relativering aanbrengt bij de juichverhalen over een paar procent toename van het toerisme. Als je een echte toename wil zien moet je er wat voor doen, een vervelende mededeling natuurlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *