PBC | Dekkingsgraad APC bijna 100 procent

APC Algemeen Pensioenfonds | Foto Extra

Dekkingsgraad APC bijna 100 procent | Foto Extra

WILLEMSTAD – De dekkingsgraad van het Algemeen Pensioenfonds APC is per eind 2015, bijna 100%. Er is nog niet genoeg geld om alle pensioenen te betalen.

Maar de situatie is volgens het APC beter dan een half jaar daarvoor. De recente wijziging van de pensioenregeling voor ambtenaren moet de financiële positie van het pensioenfonds dit jaar beter maken.

Doel is om een dekkingsgraad te halen van minimaal 105%. Dan is er wat reserve voor het geval de beleggingen niet helemaal goed gaan.

Bron: Persbureau Curacao

6 Reacties op “PBC | Dekkingsgraad APC bijna 100 procent

 1. Jacq van Aerden

  Ik ben niet op de hoogte van de in en outs van het Curacaose pensioenfonds. Met welke rekenrente worden hun pensioenverplichtingen gewaardeerd? Weet iemand dat?

 2. Jacq van Aerden

  Met veel waardering voor PBC maar het beleggingsresultaat is niet het heikele thema. Die resultaten zijn tot dusverre bij menig -groter-
  pensioenfonds bevredigend. Het pijnpunt is de alsmaar lagere ( reken-) rente waardoor toekomstige pensioenverplichtingen in de knel komen.

 3. F Loorhuis

  In Nederland is niet alleen overgeschakeld van eindloon naar middelloon maar ook van defined benefit ( eenvoudig gezegd: je wist wat je uitkering was op je pensioendatum) naar defined contribution.
  Dat laatste betekent dat de inleg tijdens je werkzaam leven op je pensioendatum wordt gebruikt om een soort levenslange lijfrente aan te kopen. De hoogte daarvan is afhankelijk van de rentestand op je pensioendatum. Je weet dus gedurende je werkzaam leven niet waar je op kunt rekenen vanaf je pensioendatum. De werkgevers hebben dus ,met instemming van de overheid ,het renterisico verlegd van de ondernemer naar de werknemer. Er bestaan ter zake ingevoerden die menen dat de rente nooit meer op het hogere oude niveau terugkeert. Het pensioen wordt dan een aalmoes.

 4. Renée van Aller

  Hoe moet die wijzigingen de pensioenen beter maken? Dat zouden wij graag willen weten. Nog meer korten? Renée van Aller &John de Vries

 5. Het wordt tijd dat er ook op C ipv het eindloon vh middelloon wordt uitgegaan. De pensioenen zijn dus te hoog voor het kleine land.

 6. Ik zie op de foto dat Philip Martis weer even de cheque van zijn bijbaantje bij APC komt ophalen.

  Als ik 30,000 per maand verdiende bij SVB zou ik daar al mijn tijd aan besteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *