28 C
Willemstad
• vrijdag 26 april 2024 06:06

PBC | Dikke Amerikaan naast je? 250 euro terug

Reisorganisatie Tui heeft een echtpaar uit Nederland 250 euro terugbetaald. Reden was hun klacht over hun reis naar Curaçao

Reisorganisatie Tui heeft een echtpaar uit Nederland 250 euro terugbetaald. Reden was hun klacht over hun reis naar Curaçao.

Ruim 9 uur zaten ze ingeklemd tussen twee dikke Amerikanen. Volgens het echtpaar deden de stewardessen niets. Na thuiskomst werden ze afgescheept, maar via bemiddeling van een ombudsman kregen ze alsnog een schadevergoeding van 250 euro. De pakketreis van TUI werd overigens uitgevoerd door de KLM.

Bron: Persbureau Curacao

9 reacties

  1. BAH! Ik weeg nog geen 70 kilo maar moet toch overweight betalen voor een koffer die een beetje meer dan 20 kilo weegt. En dan komt er zo’n dikzak naast me zitten die over de stoelleuning heenstroomt.

  2. Ryanair opperde in 2010 ook al een vettax, maar daarvan is niets meer vernomen. In de VS laten enkele maatschappijen, zoals United en Continental Airlines, zwaarlijvigen al langer extra betalen voor grotere stoelen of een extra ticket. Verder hebben luchtvaartmaatschappijen het recht om mensen met overgewicht extra te laten betalen voor een vlucht. Dat vinden althans de meeste lezers van de reiswebsite Skyscanner . Het onderzoek is er gekomen na een uitspraak van een voormalig topman van de Qantas. Hij vond dat zwaarlijvige mensen meer moeten betalen omdat het “vliegtuig door hun extra gewicht meer brandstof verbruikt”.
    Dikke mensen die niet in een vliegtuigstoel van Air France-KLM passen, moeten sinds 2012 al een tweede ticket kopen, maar krijgen daarop wel 25 % korting. Een tweede stoel is verplicht als de leuningen niet meer op en neer kunnen. Dan komen de veiligheid en het comfort van de reiziger en die van anderen in gevaar, aldus KLM. Air France-KLM is de eerste Europese luchtvaartmaatschappij die de tax voor dikke mensen invoerde.

  3. Vroeger rekenden we voor 1 passagier plus een normale koffer 200 lbs. Dat werd vervolgens 220 lbs. Vrees dat we inmiddels wel op de 250 lbs zitten.
    Dit is dan het gemiddelde gewicht van de passagier plus 40 lbs bagage.

    Gezien het immense overgewicht van sommigen zouden de airlines er best toe over kunnen gaan om hen bij te laten betalen. Obesity is een keuze en dan moet je daar ook zelf voor betalen.
    Enige probleem is dat we dan weer weegschalen moeten gaan introduceren, wat weer tot vertraging gaat leiden, maar de discussie zal een keer gevoerd moeten worden. We kunnen niet door blijven gaan met deze scheefgroei.

    Bij airlines als Divi Divi steekt het nog veel nauwer. Wanneer zij 8 passagiers met elk 50 kg overgewicht mee zouden nemen dan is de kist zwaar overbeladen, wat weer een gevaar voor de vliegveiligheid oplevert.

  4. @Marlon, De YDK man houdt nu eenmaal van dikke dames..

    @Miep, Hetzelfde als de auto WA verzekering omhoog gaat met 13.5 procent voor brokkenmakers.. maar iedereen mag meebetalen!

  5. Waarom moeten wuij slanke mensen voor overgewicht van onze koffers betalen en die Overgewicht dikzakken betalen hetzelfde–laat iedereen over de 100 kg maar dik bij betalen-en wij normale posturen mogen wat minder betalen.

  6. Het zou best Nederlanders kunnen zijn en geen amerikanen.
    Want nederlanders worden ook zwaarder.

    Ik weet nog toen in ik de jaren 80 naar nederland ging.
    Dames waren slank en aantrekkelijk. Enige probleem was dat ze geen kont hadden. En dat is nog steeds zo.

    Fastforward naar 2017. Nu zijn de nederlanders ook dik. Dames zijn niet zo slank en mooi als vroeger. Te dik.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Meer recente reacties