PBC | Dikke rijen op Hato

Dikke rijen voor immigratie op Hato | Foto Kees-Jan Jekel

Dikke rijen voor immigratie op Hato | Foto Kees-Jan Jekel

WILLEMSTAD – Dikke rijen in de gang richting immigratie en maar vier functionarissen om paspoorten te controleren. Het was eind vorige week opnieuw een puinhoop op Hato met aankomende passagiers.

Verschillende mensen maakten foto’s en zetten die op Facebook. Het gebrek aan immigratiepersoneel werd extra zichtbaar omdat er vier grote vliegtuigen in één keer aankwamen.

Daar lijkt de infrastructuur, zoals bagageafhandeling en douane niet op berekend.

Bron: Persbureau Curacao

9 Reacties op “PBC | Dikke rijen op Hato

 1. in ieder geval geen goede reclame voor Curacao als er dit soort foto”s op de sociale media verschijnen.

 2. Persoonlijk kom ik sinds 1970 regelmatig op Curaçao. Ik zie nog steeds geen vooruitgang.

 3. …en ALS er geld is, of er dan ook betaald wordt door onze grootste wanbetaler: de regering !! 🙂

 4. Als je naar de borden met de verwachte aankomsttijden op Hato of op de website kijkt, kan dat wel kloppen !! Deugt niets van… 🙂

 5. snap nog steeds niet waarom Nederlandse paspoorthouders langs de vreemdelingen politie moeten, waarom niet zoals in Nederland en Duitsland alleen checken voor de paspoort dus in de rij van ingezetene europese zone net als wij van ons land.

 6. ik kraak niks af, maar vroeg me af, we weten allemaal dat er flitspalen zijn maar werken ze, we weten dat er snelheidscontrole meters zijn maar werken ze.
  waar ik me zorgen over maak is dit , we kopen nieuwe spullen, maar we begroten niet het onderhoud er van. Door onze slechte cash-flow en door onze kleinschaligheid hebben we straks een onderhouds monteur , maar wat als hij ziek is of even niet aanwezig is. dan moeten we een iemand van Portugal invliegen euhhh als er geld is.

 7. andres opmerker

  ‘t Ja, of dit alleen op Curaçao gebeurd! Als de KLM te laat binnen komt, zoals in de afgelopen weken regelmatig is gebeurd, Arke, Am. Airlines en InselAir dan ook nog eens tegelijk binnen komen is het begrijpelijk dat er stagnatie ontstaat.
  Bagageafhandeling stagneert, vreemdelingendiens en douane worden dan overbelast.
  Afgelopen zomen was het op Schiphol niet anders. Eer dat je alle posten voorbij was -en dat gold ook voor Europese vluchten- was men anderhalf uur verder.
  Hier op Curaçao begint men gelijk nieuwe plannen af te kraken. Wacht eerst eens af en kom later met commentaar als de plannen op niets uitgedraaid zijn.
  Wordt en blijf eens optimistisch!

 8. het zal nooit werken omdat dit een bedreiging is voor de werknemers.
  trouwens in nederland en duitsland vragen ook niet aan Nederlanders( houders van een Nederlands paspoort) om een immigratie formulier in te vullen. waarom doen wij dat wel? Tenslotte worden de paspoorten bij binnenkomst en vertrek gescand wat moeten we nog meer weten dan?

 9. En die vliegtuigen komen totaal onverwacht aan; niemand die dat weet….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *