PBC | Doek valt voor GZE

Curaçao op zoek naar nieuwe partner Isla raffinaderij | Persbureau Curacao

De regering van Curaçao zet – zoals verwacht – een streep onder de relatie met Guangdong Zhenrong Energy (GZE). Daarmee is de weg vrijgemaakt om een nieuwe strategische partner te zoeken voor de exploitatie van de Isla-raffinaderij. Dat meldt premier Eugene Rhuggenaath in een brief aan GZE.

De Chinezen blijken niet in staat de overname en modernisering van de raffinaderij per 1 januari 2020 te realiseren op een manier zoals eerder overeen is gekomen.

GZE kan het project financieel niet realiseren en heeft ook niet de onvoorwaardelijke steun van de Chinese overheid, zoals eerder aangegeven is in de getekende Memorandum of Understanding.

Ook de bouw van een nieuwe gascentrale ten behoeve van de raffinaderij is nog niet zeker. Het bedrijf Titan, dat die opdracht mogelijk krijgt, heeft vooralsnog geen gegevens overlegd, waaruit blijkt dat zij de bouw en exploitatie op zich kunnen nemen.

Bron: Persbureau Curacao

3 Reacties op “PBC | Doek valt voor GZE

  1. Laat de PS maar de 19 miljoen terug betalen!

  2. Abraham Mossel

    Wordt het nu eens geen tijd om opperhoofd Werner Wiels en zijn kornuiten waaronder tuinkabouter, vazal en hooft troll van Gerrit de Raaf oproerkraaier Cova eens op te pakken en aan de tandt te voelen waar exact die verdwenen 20 miljoen is aan uitbesteed (in welke zakken ze terecht zijn gekomen” het is toch G+ds geklaagd dat die Wielsen! er toch steeds mee weg komen ( lees miljoenen fraudelyne) zonder een haar in de weg gelegd worden. PS was en is nog steeds een grote graai doos geweest en dat alles onder toezicht van opper graaidoos Gerrit de Raaf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *