PBC | Economen praten over armoede


Het congres moet meer inzicht geven in de armoedeproblematiek en -politiek op Curaçao | Foto Amigu di Tera

De Dutch Caribbean Economists praten komende zaterdag over armoede op Curaçao. Die lijkt te zijn toegenomen, zeggen de economen.

Het congres moet meer inzicht geven in de armoedeproblematiek en -politiek op Curaçao. En wordt zaterdag gehouden in de aula van de Universiteit.

Bron: Persbureau Curacao

5 Reacties op “PBC | Economen praten over armoede

  1. Belastingen worden hoger, Benzine prijzen stijgen, minder aftrekkosten, en alles wordt duurder.. maar de salarissen blijven hetzelfde…

  2. Economen praten over armoede, weer zo een smakeloze grap. Economen geloven blindelings in hun waardeloze economische modellen, een beetje nadenken is er niet bij. Het zijn vaak economen en hun modellen (winstmaximalisatie) die de oorzaak zijn van de armoede.

    Het uitgangspunt voor armoede bestrijding is, dat geld een schaarse betaalmiddel is. Hoe meer geld een kleine groep zich toe-eigent hoe groter de armoede. Zolang wij niet bereidt zijn om eerlijk te delen, neemt de armoede alleen maar toe.

  3. “Die lijkt te zijn toegenomen, zeggen de economen“?????
    Als er met een sociaal democratische partij (MAN) in de coalitie geen juiste informatie krijgt en/of niet alle of de juiste data m.b.t. werk(eloosheid) en inkomen registreert dan lijken twee giraffen daadwerkelijk op een olifant (https://youtu.be/hO7oyAOk9U0). Natuurlijk zal MAN niet direct toegeven wat, voor iedereen die op Curaçao woont, zo klaar als een klontje is. Immers, het krampachtig gedefinieer m.b.t. ‘bestaansminimum’ en aanpassing van het minimumloon deed het kabinet bijna struikelen. Echter, door zich als pseudo-liberalen te blijven opstellen, zal MAN bij de komende verkiezingen zwaar aangerekend worden.

  4. Dan wordt mevr Hooi van de MADI uit Amsterdam Zuid-Oost hierheen gehaald, voor hoeveel gemeenschapsgeld??

  5. Zucht moeten ze hier echt over vergaderen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *