PBC | Elke week 3 tot 4 nieuwe HIV-gevallen

Famia Plania wil dat er meer wordt gedaan om dat aantal de kop in te drukken.

Schokkende cijfers op wereldaidsdag: onder Curaçaose jongeren tot 24 jaar worden elke week 3 tot 4 nieuwe gevallen van HIV ontdekt. Dat laat Famia Plania weten.

Zij willen dat er meer wordt gedaan om dat aantal de kop in te drukken. De stichting vroeg daar gisteren aandacht voor in de Staten.

Bron: Persbureau Curacao

5 Reacties op “PBC | Elke week 3 tot 4 nieuwe HIV-gevallen

 1. Beste @Mossel, wij zijn allemaal jong geweest al heb je sommige mensen die nooit volwassen worden. Wat ik bezwaar tegen maak is, die groepen hypocriete gelovigen die in carnavalstijd tegen het gratis verspreiden van condooms zijn.

  Wij weten allemaal dat de paus tegen condoom gebruik in Afrika was en zie wat voor slachting Aids daar heeft veroorzaakt. Helaas heeft niemand het gedurfd om die kloo.tzak voor massamoord aan te klagen.

 2. Abraham Mossel

  Als je omstreeks 9 maanden na carneval een rondje botika’s doet, zie je heel veel dikke buikjes bij heel veel tienermoedertje’s.

 3. @ericlapas schreef;
  “ik trek deze cijfers niet in twijfel maar wil graag meer informatie.”

  Ik zou ook graag wat meer info willen, want ik twijfel wel aan genoemde cijfers. Want als het werkelijk bewezen geconstateerde hiv gevallen zijn, is het op Curaçao gezien het aantal bewoners nog veel erger dan in sommige Afrikaanse landen. Sterker nog, dan is Curaçao het ergste aids-eiland bij uitstek van de gehele wereld! Het zou nu al wereldnieuws moeten zijn, want er zou dan geen enkel ander land ter wereld zijn met zoveel aids-gevallen. Dan zouden de ziekenhuizen het ook hebben geregistreerd, niet enkel de GGD, en dat is dus geenszins het geval.

  Ik heb het nieuws in het Papiamentu gevolgd op de tv. Genoemde cijfers zijn blijkbaar gebaseerd op ‘vermoedens’ van sommige ‘experts’, met name die mevrouw die zich ermee bezighoudt. Het enige cijfer dat in het journaal genoemd is betreft het aantal geregistreerde hiv gevallen vanaf de jaren 90 van de vorige eeuw tot nu toe, namelijk zo’n 1860 of 1870 hiv gevallen.

 4. @ericaplas.

  Nee we hebben hier geen heroine spuiters maar wel een hoop jeugd die dus onveilig vrijt.
  En niet alleen de jeugd dus het zullen er vast meer zijn /worden.
  Was al bekend veel jonge tiener moedertjes.
  Nu krijgen we ook hoe erg en zielig ook babytjes die met aids geboren worden

  4 p/w is 200 per jaar op zo’ n eilandje
  Helaas helpt voorlichting hier toch niet bij de meeste mensen.

 5. Elke week 3 tot 4 nieuwe gevallen van Hiv ontdekt? Hoe moet ik dat zien? Laten jongeren zich plotseling massaal testen?

  Voor zover ik weet, als iemand besmet is, moet hij of zij gelijk aan de Hiv remmers en hopen dat de medicijn aanslaat.

  Met 3 á 4 nieuwe gevallen per week zou je denken dat wij een tekort aan Hiv remmers hebben? Begrijp mij niet verkeerd ik trek deze cijfers niet in twijfel maar wil graag meer informatie over levensstijl enz. enz. want wij hebben hier geen heroïne junkies die besmette naalden gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *