PBC | Erekoord voor redden badgast

Held marinier Evers ontvangt erekoord

Marinier Evers heeft een onderscheiding gekregen na het redden van een badgast op het strand van Aruba. Dat was in april van dit jaar.

Na een paniekreactie op het strand schoot de korporaal te hulp en reanimeerde de bewusteloze vrouw. Dat lukte, zij overleefde de bijna verdrinking. Daarvoor krijgt hij nu een erekoord.

Bron: Persbureau Curacao

4 Reacties op “PBC | Erekoord voor redden badgast

 1. Het standaard gezeik van Rene is weer niet van de lucht. Een figuur die slechts als grootste prestatie in zijn leven hetzelfde verhaaltje hier neerkalken heeft en dan nog wel onder verschillende namen. Groei eens op, het wordt vervelend.

  Goed gedaan van die marinier!

 2. Onzin, Joep.

  Als er mensen zijn die niet ingrijpen moeten die veroordeeld worden, je moet niet degene die wel ingrijpt veren in zijn kont steken. En zeker niet als het een marinier is die daarvoor is opgeleid.

  Je doet me denken aan de organisatie waar ik werk die werknemers extra beloont die het hele jaar op tijd op het werk zijn gekomen.

  Of gaan we commissaris Karel Frielink van Insel Air extra belonen als hij ooit 1 kritische vraag over Heerenveen en Lippinkhof gesteld heeft?

 3. @ Rene,

  Niemand deed iets, deze marinier wel. Je kunt wel een grote mond hebben, maar jij was er niets en hebt dus ook niets gedaan.
  Het kan geen kwaad om mensen / personeel te vertellen dat ze ook iets goed hebben gedaan. Hier op Curacao is er bijna geen gelegenheid om dat te doen, simpelweg omdat de meeste mensen te lui zijn om voor de duvel te dansen.

  Dit incident gebeurde op Aruba, geen idee hoeveel mensen er op het strand aanwezig waren, maar hij heeft haar gereanimeerd en op die manier haar leven gered.
  Mag je jaloers op zijn, maar wellicht goed idee om de volgende keer als je iets ziet ook de reddende hand toe te steken. Velen houden het alleen bij kijken.

 4. Dit is niets bijzonders, vervulling van burgerplicht.

  Maar als een marinier dat op een strand doet waar ze normaal gesproken straal bezopen aan de bar hangen is het natuurlijk wel bijzonder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *