PBC | Ferry tussen ABC ‘rendabel’

Verbazing over plannen ferry Venezuela – Aruba

reistarief ongeveer de helft van een vliegticket

Onderzoeksbureau Icasus Caribbean denkt dat de omstandigheden gunstig zijn om een ferrydienst tussen de ABC eilanden te beginnen. Dat meldt Caribisch Netwerk. Economisch rendabel zeggen de onderzoekers, al moet er nog wel wat gebeuren.

Een geschikte ferryboot bijvoorbeeld en een nieuwe drijvende haven in Bonaire. Het onderzoeksbureau gaat uit van een reistarief dat ongeveer de helft van een vliegticket kost. Reizen tussen Aruba en Curaçao duurt twee en een half uur en van Curaçao naar Bonaire anderhalf uur.

Bron: Persbureau Curacao

4 Reacties op “PBC | Ferry tussen ABC ‘rendabel’

 1. 200 man op zo’n boot? 7000 Dollar per vaart. Haal je daar je kosten uit?

 2. Dan is het rendabel, dan weer niet, dan kost het maar een halve vliegticket. Vliegen nu ongeveer 69 dollar naar Bonaire. Met de boot dus 35 dollar? Eerder las ik veel hogere bedragen. Dan moet de auto ook mee kunnen, die zie ik echter niet in de boot van de foto rijden. Waar de steigers moeten komen was geloof ik ook niet zeker, ik zie de ferry voorlopig nog niet varen!

 3. Joep Meloen

  Ik neem aan dat het onderzoek is uitgevoerd door iemand die daar veel pecunia voor krijgt.
  Wanneer het een bootje is zoals op de foto dan ga ik op Oost-punt staan wanneer die schuit voorbij komt. Alle passagiers hangen over de reling en binnen no-time zien we de boot weer terug in het dock voor de nodige reparaties.
  Maar even serieus. Wanneer krijgen we nu de cijfermatige onderbouwing van deze bewering te zien ?

 4. caribbeancynic

  Het is rendabel maar niemand begint er aan. Misschien klopt het onderzoek niet helemaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *