PBC | ‘FKP bouwt illegaal op Wechi’

Wechi | Foto Persbureau Curacao

Wechi | Foto Persbureau Curacao

WILLEMSTAD – Fundashon Kas Popular, FKP, bouwt bij Wechi op gronden die de stichting nooit heeft aangekocht. Dat zegt de stichting die zich inzet voor de rechten van de nakomelingen van de slaven van Sybrecht van Uytrecht.

In het koopcontract van FKP is uitdrukkelijk vermeld dat de grond met de naam Rustplaats buiten de koop van Wechi moet blijven. En juist in dat gebied heeft de woningstichting infrastructuur aangelegd en een bouwvergunning gekregen.

Minister Suzy Römer stelt dat alles volgens het boekje is gegaan en dat de grond volgens het kadaster eigendom is van FKP.

Bijlagen:
Bewaar het bestand <code>A2-L3-Koopakte FKP.pdf</code>Koopcontract FKP [ ] 2870 Kb

Bron: Persbureau Curacao

2 Reacties op “PBC | ‘FKP bouwt illegaal op Wechi’

  1. Ik denk dat Herman George (echtgenoot van onze Weledelgestrenge Gouverneur) zou moeten kunnen aantonen hoe Wechi Real Estate NV in het bezit is gekomen van het terrein totdat er een koopcontract met FKP kon worden opgesteld. Misschien is Marcel van der Plank tekort geschoten om dit naar behoren uit te zoeken. In ieder geval geven de stukken gepubliceert op deze site (“Onderzoeksrapport Gato (Malpais/Wechi) – Jandi Paula”), voldoende reden om de stelling van Minister Suzy Römer, dat de grond volgens het kadaster eigendom is van FKP, nogmaals tegen het licht te houden.

  2. Het koopcontract stinkt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *