PBC | Frank Martinus Arion: Plantadó den kunuku kurú

Frank Martinus Arion- Plantadó den kunuku kurú

Frank Martinus Arion: Plantadó den kunuku kurú

WILLEMSTAD – Frank Efraim Martinus Arion (1935-2015) was een veelzijdig gedreven persoon op sociaal, politiek en cultureel gebied met een grote gave voor vriendschap. Zijn taalkundig en literair werk bestaat uit romans, verhalen, poëzie en essays in het Nederlands en het Papiaments, de taal die hij onvoorwaardelijk promootte. In 1987 stond hij aan de wieg van Kolegio Erasmo, ‘de enige school in de wereld in het Papiaments’ zoals hij ooit aangaf.

In 1996 promoveerde hij op een in het Engels geschreven proefschrift The Kiss of a Slave; Papiamentu’s West-African Connections over de oorsprong van het Papiamentu. Vanaf 2008 was hij als buitengewoon hoogleraar verbonden aan de University of Curaçao.

Deze bundel bevat bijdragen van persoonlijke vrienden en professionele collega’s, die vanuit een veelheid van perspectieven leven en werk van deze grote Curaçaoënaar belichten in allerlei facetten, waaruit zijn veelzijdigheid van interesse en vakmanschap blijkt. De bijdragen zijn afkomstig uit de landen waar Frank Martinus heeft gewoond en gewerkt en uit landen daarbuiten tot waar de invloed van Frank zich uitstrekt.

De redactie draagt deze bundel op aan de nagedachtenis van een groot en origineel persoon wiens geest en creativiteit nog lang bij ons zullen zijn.

De bundel kan besteld worden bij Caribpublishing

Bron: Persbureau Curacao

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *