PBC | Green Force opent recycling inzamelingspunt van accu’s

Verzamelpunt Car Accu's

Verzamelpunt Car Accu’s

WILLEMSTAD – Milieu en recyclingbedrijf Green Force opent vrijdag 31 oktober een nieuw inzamelingspunt voor oude motor-, boot-, truck- en autoaccu’s. Volgens het bedrijf worden oude accu’s nu nog opgekocht door allerlei mensen en bedrijven die er niet op een milieuvriendelijke manier mee omgaan.

Accu’s worden vaak leeg ingekocht, nadat eigenaren de zure inhoud in het milieu gedumpt hebben. Dit zuur is zeer schadelijk voor het milieu en daar wil Green Force nu verandering in brengen. Het gaat dan niet alleen om het zuur, vaak worden deze accu’s “gerecycled” in landen waar er geen strenge milieunormen worden gehanteerd, volgens Green Force.

Europa
Green Force gaat in samenwerking met ZAP Batteries in Zeelandia nu oude accu’s inkopen en er voor zorgen dat deze op de meest milieuvriendelijke manier worden gerecycled. Zo zal het zuur uit de accu’s gehaald en geneutraliseerd worden en de gehele accu zal worden geëxporteerd naar Europa. Het neutraliseren van het zuur is een hele belangrijke stap in het proces en de uitgangspunt is om dit op een zo milieuvriendelijke manier mogelijk te doen die voldoet aan internationale lozingseisen.

Hierin wordt Green Force geadviseerd door Arbo en Milieu Consult Curaçao en Ecovision. Beide zijn bedrijven met veel kennis en expertise omtrent milieu, arbo en veiligheid aspecten. Zo is er ook geadviseerd om een zeef te gebruiken om zware metalen deeltjes uit het zuur te filteren, wat Green Force ook zal doen.

In Europa zullen de accu’s 100% hergebruikt worden. Het plastic zal worden hergebruikt als brandstof voor de ovens die op hun beurt het lood gaan smelten voor hergebruik en recycling. Dit hele proces gebeurt onder de strengste milieu normen van de Europese Unie. Niet in Venezuela, Costa Rica en Dubai, zoals het nu gebeurt, maar in Europa, aldus Green Force.

Duurzame accu’s
Op Curaçao worden vaak slechte kwaliteit accu’s verkocht die niet langer mee gaan dan 1 jaar. Dit zorgt er ook voor dat er veels te veel accu’s in omloop zijn. Dat kan anders, volgens Green Force, en daarom zijn zij in zee gegaan met Zap Batteries. ZAP Batteries bestaat al sinds 1925 en verkopen zilver accu’s die een minimale garantie hebben van een jaar, en die garantie is niet aflopend zoals die van sommige concurrenten, maar echt 100% vervangingsgarantie voor 1 jaar.

De accu’s van ZAP komen ook nog eens uit een fabriek die milieucertificatie ISO 14001 heeft behaald:een belangrijke voorwaarde voor Green Force om met ZAP batteries samen te werken. Verder zit er ook zilver in de accu’s van ZAP, en dat zorgt er voor dat er minder snel oxidatie plaatsneemt, waardoor de accu ook langer mee gaat.

Timo Brouwer van Green Force: “Door kwalitatief betere accu’s te verkopen zorgen zij er voor dat mensen minder afval produceren in de vorm van chemisch afval (zuur) en accu’s, en voor de oude accu krijgt u ook nog eens geld en weet u dat uw oude accu door Green Force op een verantwoorde manier gerecycled wordt”.

Verschillende garages zijn aangesloten bij Green Force voor het accu recyclingprogramma. Het bedrijf hoopt dat mensen hun accu’s bij ZAP Batteries komen inleveren en die vervangen voor een veel betere accu die langer mee gaat. Green Force en ZAP nodigen iedereen uit om deze vrijdag om drie uur ‘s middags langs te komen voor de officiële opening van het Green Force inzamelingpunt voor oude accu’s. Dat is te vinden tussen Napa en de Albert Heijn in Zeelandia. Meer informatie vindt u op: www.greenforcecuracao.com.

Bron: Persbureau Curaçao

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *