PBC | Grote actie afpakteam Aruba

Al het beslag komt ten goede van het Criminaliteitsbestrijdingsfonds

Bij de huiszoeking zijn verdovende middelen, meerdere vuistvuurwapens en een hoeveelheid cash in beslag genomen. Tevens is beslag gelegd op drie personenauto’s en drie scooters. Ook de woning is in beslag genomen.

Er zijn twee aanhoudingen verricht, en het onderzoek is nog in volle gang.

Al het beslag komt ten goede van het Criminaliteitsbestrijdingsfonds. Gelden uit dit fonds worden aangewend ter bevordering van de bestrijding van criminaliteit. Daarmee komen de opbrengsten van deze actie rechtsreeks ten goede van Aruba. Het Integraal Afpakteam Aruba wil hieraan op zichtbare wijze haar bijdrage leveren.

Het afpakteam is een samenwerkingsverband van het Openbaar Ministerie (OM), het Korps Politie Aruba (KPA), de Douane, het Fiscale inlichtingen- en opsporingsteam (F.i.o.t.) van het Departamento di Impuesto (DIMP), de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD), de Koninklijke Marechaussee (KMar), de Kustwacht Steunpunt Aruba, het Meldpunt Ongebruikelijke Transacties (Meldpunt), en het Recherche Samenwerkingsteam (RST) en houdt zich bezig met de bestrijding van financieel economische criminaliteit. Misdaad mag niet lonen. Op 1 maart jl. is het afpakteam van start gegaan.

Afpakteam Aruba in actie | OM Aruba

Afpakteam Aruba in actie | OM Aruba

Het Integraal Afpakteam Aruba heeft in nauwe samenwerking met de Koninklijke Marechaussee (Kmar) en het Openbaar Ministerie uit Nederland een grote actie uitgevoerd. Daarbij is op de ochtend van 7 februari jl. een huiszoeking gehouden in een villa in Saliña Cerca.

Het afpakteam kan worden benaderd met (witwas)signalen per mail: [email protected] of via de tiplijn: 11141.

Bron: Persbureau Curacao

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *