PBC | Hoger beroep Magnus – I: Carlos Pieter en D’Angelo Damascus (met video’s)

Video’s Intro Dag 1 – Hoger beroepszaak casus Magnus.
(inclusief vonnissen in Eerste Aanleg, waarop cassatie is ingesteld)

Damascus en Pieter beiden vergeetachtig

Hoger beroep Magnus – I: Carlos Pieter en D’Angelo Damascus | Foto Vigilante

WILLEMSTAD – Het Hof behandelt het hoger beroep in de zaak Magnus van woensdag 28 januari tot en met zaterdag 31 januari aanstaande. Eerst zullen de feiten en persoonlijke omstandigheden doorgenomen worden en aanstaande donderdag zal de advocaat-generaal (AG) de strafeisen tegen de verdachten bekendmaken. Vonnis is op 20 februari.

Eerst is de zaak tegen de inmiddels vrijgelaten Carlos ‘Kalo’ Pieter behandeld. De hele ochtend was hiervoor gereserveerd. In de middaguren heeft het hof de zaak tegen Dangelo ‘Panchèk’ Damascus behandeld.

Zoals bekend heeft het OM eerder beroep aangetekend tegen de vrijspraak van de mannen Damascus en Pieter van betrokkenheid bij de moord op Helmin Wiels. Dit terwijl het OM twintig jaar celstraf eiste tegen Damascus en vier jaar tegen Pieter (zie vonnissen inde bijlage). Damascus kreeg echter acht jaar celstraf opgelegd voor twee overvallen en vuurwapenbezit, en Pieter kreeg achttien maanden voor een gewapende overval die hij samen met Damascus had gepleegd. Pieter is in hoger beroep gegaan tegen deze straf. Zijn raadsvrouw tekende in september jongstleden beroep aan. Pieter beweert onschuldig te zijn en wil van deze gewapende overval vrijgesproken worden.

Bijlagen:
Bewaar het bestand <code>vonnis D.F.J.D. 290814.doc</code>Vonnis in Eerste Aanleg – D’Angelo Damascus (29 augustus 2014) [ ] 95 Kb
Bewaar het bestand <code>vonnis C.S.P. 290814.doc</code>Vonnis in Eerste Aanleg – Carlos Pieter (29 augustus 2014) [ ] 91 Kb

Bron: Persbureau Curacao
Dossier: Helmin Wiels – Moord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *