30 C
Willemstad
• woensdag 24 april 2024 10:57

PBC | Insel wil versoepeling omzetten brevet

InselAir wil Insel wil versoepeling omzetten brevet
InselAir wil Insel wil versoepeling omzetten brevet

WILLEMSTAD – Insel Air wil vrijstelling of versoepeling van de regels voor nieuwe ervaren piloten.

Die moeten opnieuw examen doen als ze hun buitenlands brevet moeten omzetten voor een curaçaos’ brevet. De eisen zijn strenger omdat Curaçao weer een FAA-categorie 1 status wil krijgen. Door het tekort aan piloten heeft de Insel veel vertragingen en vallen vluchten soms uit.

Bron: Persbureau Curacao

5 reacties

  1. Met een bevret kun je nog niet vliegen en met een mantelpakje ben je nog geen stewardess.

    Ook niet met een sprekend mantelpakje.

  2. Ik lees hier helaas veel opmerkingen van mensen die totaal, maar dan ook totaal niets van de vliegerij afweten.
    Zo bestaat er ten eerste een brevet en ten tweede een type rating. Beide hebben niet veel met elkaar te maken. Beschouw het vliegbrevet op zich als een rijbewijs en de type rating als de categorie rijbewijs, in dit geval dus het type vliegtuig dat je mag vliegen.

    Het vliegbrevet kent vele gelijkstellingen oftewel landen die met elkaar een verdrag hebben erkennen elkaars brevetten. Curacao heeft niet al teveel van die verdragen en eist dat bv voorschriften wordt overgedaan. Het niveau van de voorschriften alhier is echter vele malen lager dan elders, dus waarom die gelijkstelling niet wordt gegeven is mij een raadsel.

    Echter, het probleem van INSEL ligt op een ander niveau. Men vliegt met 2 types vliegtuigen welke vrijwel overal zijn uitgefaseerd. De F-70 is nog maar bij een paar maatschappijen in gebruik, dus is het lastig om gekwalificeerde vliegers te vinden, die zijn er namelijk niet meer.
    Zelfde voor de MD-80, ook dat ding wordt in veel landen uitgefaseerd, dus ook daar steeds minder gekwalificeerde vliegers, moet je dus gaan zoeken.

    V.w.b. de kwaliteit heeft het weinig zin om te kijken naar een vliegbrevet. Wat veel belangrijker is is de systeem kennis en de vliegvaardigheid op zich. Te vaak zie je tegenwoordig dat men theoretisch nog wel bij is, maar in de praktijk alle ervaring ontbeert. Dan heb je vliegers met duizenden uren, doch een simpele emergency kunnen ze niet oplossen. Dat soort vliegers wil je niet hebben en daarvoor hou je een zogenaamde ‘grading’ oftewel ze gaan de simulator in, krijgen even de tijd om ‘te familiarisen’ en daarna is het gewoon laten zien dat je kunt vliegen en dat je de standaard emergencies kunt oplossen. Vervolgens ook nog even de nodige approaches laten zien en pas dan weet je of je een capabel iemand te pakken hebt of niet.
    En nee, dat heeft niet veel te maken met wel of geen gelijkstelling van brevetten.

  3. Bestaande regelgeving handhaven en waar nodig verder aanscherpen. Typische verzoek van een monopolist; pas de regels maar aan mij aan. Of is het een wanhoopsverzoek?

  4. Kun je nagaan wat het niveau is van het materiaal en de piloten. Moeten zelfs bijgeschoold worden om op die “baggerzooi” te mogen vliegen. Geen vliegers van top niveau maar volk wat ergens anders niet terecht kan.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Meer recente reacties