PBC | Inspectie wil duidelijkheid Gynaecologie Sehos

De Inspectie voor de Volksgezondheid vindt het gedrag richting chirurg onprofessioneel

De afdeling Gynaecologie in het Sehos wacht mogelijk een gang naar het Medisch Tuchtcollege. De Inspectie voor de Volksgezondheid vindt het gedrag richting chirurg Menno Misset onprofessioneel.

Die werd beschuldigd van een incident bij een operatie zonder dat de inspectie op de hoogte werd gebracht. En toen dat wel gebeurde, werd er geen enkele onderbouwing gegeven. Zelfs niet om welke operatie het ging.

Inspecteur Huurman heeft morgenochtend eerst overleg, en besluit daarna of een gang naar de tuchtrechter noodzakelijk is.

Bron: Persbureau Curacao

4 Reacties op “PBC | Inspectie wil duidelijkheid Gynaecologie Sehos

 1. Dhr Huurman heeft blijkbaar twee functies, inspecteur en advocaat. Beide blijkbaar ter verdediging van Dhr Misset. Ik zou zeggen eerst een uitgebreider onderzoek van langer dan 1 week (WTF!) en dan pas verdere uitspraken maken over naam en eerherstel.

 2. @Venoe,
  Incident is niet hetzelfde als medische fout.
  Ook kan een situatie zich voordoen (waar er gewerkt wordt vallen er spaanders). Het gaat er dan om of de situatie onderkent wordt, hoe vervolgens gehandeld wordt (doofpot?) en hoe voorkomen wordt dat zo’n situatie (ongewenst) zich opnieuw voordoet. Dit is de verantwoordelijkheid van de organisatie zelf. De inspectie wordt geïnformeerd en de kous is af.
  In geval van Misset lijkt het erop dat de inspectie zich bevoegdheden toe-eigend die het niet heeft (laat een rechter dat bepalen) om een prutser in bescherming te nemen.

 3. @Hoedanook, dat is NIET waar alle maar dan ook alle medische fouten MOETEN gemeld worden bij de inspectie. In Nederland is dat ook zo en zelfs VERPLICHT!

 4. Het houd niet op eerst chirurgie nu gynaecologie. Gaat Huurman ook de directie SEHos aanklagen voor het doen van een’eigen’ onderzoek? Wanneer gaat Huurman begrijpen dat SEHos als werkgever zelfstandig bevoegd is in kwesties van ‘personeel’. Inspectie grijpt in wanneer de veiligheid van de (gezondheids)zorg in het geding komt of in geval van overtreding van wet en regelgeving.
  Voorspelling: Huurman trekt aan het korste eind (herhaling van het verleden, echter Huurman verwacht een andere uitkomst).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *