PBC | Inval bij president Centrale Bank Curaçao en Sint-Maarten

Inval bij de president van de Centrale Bank van Curaçao en Sint–Maarten, Emsley Tromp | foto Direct Media

Inval bij de president van de Centrale Bank van Curaçao en Sint–Maarten, Emsley Tromp | foto Direct Media

WILLEMSTAD – Justitie op Curaçao heeft woensdagochtend een inval gedaan in de woning van de president van de Centrale Bank van Curaçao en Sint–Maarten, Emsley Tromp. Het Openbaar Ministerie in Willemstad wil nog niet zeggen waarom.

De inval werd uitgevoerd door het Recherche Samenwerkings Team RST en de Curaçaose politie. Behalve de inval in de privéwoning van Tromp, viel justitie ook het trustkantoor United Trust van zakenman Gregory Elias binnen. Emsley Tromp is daar klant.

Witwassen
De inval bij dat kantoor wijst mogelijk op betrokkenheid van de bankpresident bij het witwassen van geld. In de Curaçaose media verschenen eerder al berichten dat er vragen zijn rondom de privéfinanciën van Tromp.

Die zag een lening aan zijn vriendin deels doorstromen naar zijn eigen pensioenfonds. Ook zou Tromp in onroerend goed hebben gehandeld in Miami. Daar is door de Centrale Bank onderzoek naar gedaan, maar de bevindingen zijn nooit gepubliceerd.

Opspraak
Tromp kwam deze zomer opnieuw in opspraak na publicaties in het Financieele Dagblad. Die hadden een geheim rapport van de Nederlandse Bank in mogen zien. Daaruit zou blijken dat de Bank van Tromp onder zijn leiding toestand dat een verzekeraar werd uitgehold.
In reactie eisten de ministers van Financiën van Curacao en Sint Maarten een integriteitsonderzoek naar de handel en wandel van Tromp door de Veiligheidsdienst. Beide landen zitten in een gezamenlijke monetaire Unie met één Centrale Bank.

Bron: Persbureau Curacao

10 Reacties op “PBC | Inval bij president Centrale Bank Curaçao en Sint-Maarten

 1. Bij velen zal het dun door de broek lopen.
  Haha
  Vluchten kan niet meer.

 2. Maakt niet uit. Dat roept de MFK ook altijd

 3. A cada cochino le llega su sabado

 4. Het zijn toch weer die klote makamba’s die zonders aanziens des persoons, noch de politieke voorkeur iedere verdachte bij zijn kladden pakken.

 5. Politieke vervolging denk ik niet.
  Het was meer Schotte, Jamadoolin en Wiels die achter Tromp zaten.
  Ik denk niet dat de huidige politici achter Tromp aan zaten.

 6. Als als als een jota van de verhalen rondom de centrale bank en Tromp waar is dan moet iedereen, maar iedereen in de raad van bestuur van opstappen. Romero, De Lanoy etc etc.
  Ook de raad van bestuur van Ennia Curacao.

 7. Politieke vervolging!

 8. Er zullen nu wel meer Heeren zijn, die met angst en beven afwachten tot op hún deur geklopt wordt.

 9. Nu volgt:
  Doña nadie wiels
  Don nadie wilsoe,
  Don nadie cijntje
  Doña nadie constancia
  Don nadie cordoba etc etc

 10. Erik Garcia heeft blijkbaar openheid van zaken gegeven en de beerput opgentrokken.

  Na het horen van dit nieuws schijnt Stephen Capella snel nog een paar koffers vol papieren naar zijn moeder te hebben gebracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *