PBC | Jongeren ‘Brigade’ willen Kustwachter worden

Kustwacht brigade | Foto Persbureau Curacao

Kustwacht brigade | Foto Persbureau Curacao

Jongeren die meedoen in de ‘Brigada di Seguridat i Formashon’ willen graag werken voor de Kustwacht. Dat werd duidelijk tijdens hun bezoek aan het kustwachtsteunpunt op Curacao, afgelopen weekend.

De Brigade is onderdeel van een vormingsprogramma van Bos di Hubentud. Dat begon in 2004 en heeft nadien honderden jonge mensen tussen 15 en 18 jaar opgeleid om publieke activiteiten te begeleiden en beveiligen. Altijd in samenwerking met het Korps Politie Curacao en het Vrijwilligers Korps Curacao, de VKC.

Bron: Persbureau Curacao

5 Reacties op “PBC | Jongeren ‘Brigade’ willen Kustwachter worden

  1. Stanley Held

    Wat een raare mensen, via deze mensen hebben velen vandaag een goede leuke baan. Snap zo een stelling niet. Economie leert je dat de vraag bepaald. Kijk waar het ligt?

  2. +1!

  3. Wilbert,
    Niet zo negatief. Ze zijn pas schuldig als het bewezen wordt! In principe een goede zaak. Hopelijk blijft dit ook goed gaan. Niet alle jonge mensen zijn verrot en hebben slechte bedoelingen. Gelukkig is dat percentage nog altijd véél kleiner dan de jonge mensen die het goed doen en misschien zit deze “brigade” bij de goede jeugd. Ik ben in principe positief.

  4. Nogal een generaliserende opmerking, Wilbert…los daarvan: goede zaak wat deze jongeren doen. Ze kunnen als voorbeeld voor de Curacaose jeugd dienen! 🙂

  5. Waarschijnlijk weten ze hoe makkelijk het is om drugs te smokkelen als je bij de Kustwacht werkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *