PBC | Kluivert komt met Vurnon Anita naar Curaçao

Kluivert komt met Vurnon Anita naar Curaçao

Kluivert komt met Vurnon Anita naar Curaçao

WILLEMSTAD – Patrick Kluivert is de nieuwe bondscoach van Curaçao. De voormalig aanvaller van onder meer Ajax, AC Milan en FC Barcelona zal donderdag worden gepresenteerd. Kluivert krijgt de opdracht mee om met Curaçao plaatsing af te dwingen voor het WK 2018 in Rusland.

Het bondscoachschap van Curaçao wordt voor Kluivert zijn eerste klus als zelfstandig hoofdcoach. Tussen 2012 en 2014 was hij assistent-bondscoach bij het Nederlands elftal onder Louis van Gaal. Daarvoor was hij in Nederland al assistent-trainer bij FC Twente, NEC, PSV en AZ.

Vurnon Anita
Kluivert neemt in zijn kielzog een groep van tien spelers mee die actief zijn in de Europese voetbalcompetities. De grootste naam is Vurnon Anita. De speler van New Castle United moet daarvoor wel dispensatie van wereld voetbalbond FIFA krijgen, omdat hij eerder al uitkwam voor het Nederlands Elftal.

Curaçao draait sinds 2010 (het jaar dat de Nederlandse Antillen werden opgeheven als land) mee in het internationale voetbalcircuit. De ploeg wist zich niet te kwalificeren voor het WK van 2014. Wel deed Curaçao datzelfde jaar mee aan de Caribbean Cup. Daarin eindigde het land als laatste in een groep met Trinidad en Tobago, Cuba en Frans-Guyana.

Overige spelers
Overige spelers die meekomen met Kluivert: – Cuco Martina (FC Twente) – Darryl Lachman (FC Twente) – Leondro Bacuna (Aston Villa) – Roly Bonevacia (Ajax) – Elroy Room (Vitesse) – Gyon Fernandez (NAC) – Leandro Martis (Willem 2) – Charlton Vicento (Willem2) – Charlieson Benschop (Fortuna Düsseldorf).

Debuut

Kluivert maakt eind maart zijn debuut op de bank bij Curaçao bij de eerste WK-kwalificatiewedstrijd in de Concacaf-zone tegen Montserrat. Curaçao staat op dit moment 160ste op de wereldranglijst van de FIFA.

Bron: Persbureau Curacao

4 Reacties op “PBC | Kluivert komt met Vurnon Anita naar Curaçao

  1. [email protected] Nogal generaliserende opmerking, niet? Tevens is het Antilliaan met dubbel L 🙂

  2. Willems heeft al voor Nederland gespeeld en zal nooit komen. Ik vraag me af of een speler die voor Curacao gespeeld heeft daarna nog voor Nederland mag uitkomen. Indien nee dan zal Room zich nog wel eens bedenken. Nederland heeft zo’n zwakke keepers dat Room best kans heeft het Nederlands elftal te halen.

    Als Kluivert er in slaagt Antilliaanse topspelers naar Curacao te halen heeft hij een sterk elftal. Echter ik vermoed dat de meeste geselecteerde spelers af gaan zeggen we het toch met de beperkte lokale spelers moeten gaan doen. Daarmee win je wel van het nietige Montserat maar wordt je daarna snel uitgeschakeld door Cuba.

  3. Strafblad net zoals elke Antiliaan in Nederland. Tevens is het Kluivert met een T.

  4. Elroy Room is een topkeeper. Stel je voor dat Willems van PSV ook zou komen.

    Jammer van het strafblad van Kluiverd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *