PBC | Kura Hulanda niet overgenomen

Al anderhalf jaar wacht On Vacation tot ze hotels kunnen overnemen

De Colombiaanse groep On Vacation neemt de twee hotels van Kura Hulanda niet over. Dat zegt minister van Economie, Steven Martina, tegen het Antilliaans Dagblad.

Al anderhalf jaar wacht On Vacation tot ze hotels kunnen overnemen. Steeds lukte dat niet. Nu duurt het te lang voor de Colombianen en haken ze helemaal af.

Bron: Persbureau Curacao

9 Reacties op “PBC | Kura Hulanda niet overgenomen

 1. Joep Meloen

  @ Legu,

  Gelt Dekker heeft niets met het hotel te maken. Men heeft het hotel van zijn bedrijf gehuurd. Het hotel is door hem zelf volledig betaald, is geen hypotheek aan te pas gekomen.
  Dat de huurder de SVB en of belastingen niet heeft betaald heeft niet veel te maken met de eigenaar. Zou een mooie boel worden wanneer je de schulden van de huurder op de eigenaar kunt gaan verhalen. Denk niet dat we dan nog veel panden zullen verhuren.

 2. @Brian, dat heeft met; “ons kent ons cultuur” te maken. Vraag me af hoelang de arme bevolking dit nog tolereert..

 3. @Legu, Helaas staan bepaalde mensen wel boven de wet. Kijk naar de illegal bouw.. corrupte politici, Geen belasting betalen door El Hakim en Jamaaloodin. St. Tropez dat geen vergunning heeft..

 4. @La S, wel of geen hotelmannetje meer doet er niet toe. De Wet geldt voor eenieder. Schulden moeten gewoon betaald worden anders is het niet eerlijk naar de mensen die wel hard aangepakt worden door bijv. de afpakteam etc. Niemand staat boven de Wet!

 5. @Matie: volgens is Jacob Gelt Dekker al meer dan vijf jaar geen hotelmannetje meer.

 6. Martina blijft positief gestemd.

  Just saying…

 7. Jacob Dekker terug halen om zijn schulden alsnog te betalen,SVB en de Belastingdienst en de vele crediteuren.

 8. Joep Meloen

  Zoiets behoor je in maximaal 1 week tot 2 weken te kunnen regelen. Maar ja, hier op Curacao stoppen we liever energie in het tegenwerken dan in het meedenken.
  Dit is net zo’n geval als het Plaza. Die bouwval moest 9 miljoen dollar opbrengen. Spijt me zeer, maar zelfs een gulden is daar teveel. Het hele gebouw moet worden gerestaureerd (niet gerenoveerd), iets dat zeer veel geld gaat kosten. Er zit betonrot in het gehele gebouw, alle electriciteits-, water- en afvoerleidingen moeten worden vervangen. De klimaatverzorging moet geheel worden vernieuwd, nieuwe keuken, nieuwe kantoren, nieuwe kamer inrichting.
  Het Plaza is in feite nog minder dan een casco bouw. In een casco bouw kun je direct beginnen met installeren. Hier zul je eerst moeten slopen, dan herstellen, zonder daarbij de boel te laten instorten en pas dan kun je weer gaan opbouwen. Dat gaat ettelijke miljoenen kosten, temeer daar de benodigde expertise en apparatuur niet op dit eiland aanwezig is. Maar desondanks bleef de overheid een absurd bedrag vragen, werd de veiling uiterst amateuristisch geregeld en staat het gebouw nu al meer dan een jaar leeg.
  Ook Howard Johnson staat leeg en is aan het verpauperen, maar nu komt het Kura Hulanda daar nog eens bij.

  Het wordt tijd voor een minister met visie en realisme, die deze tendens kan ombuigen in een werkzaam alternatief.

 9. Alweer iets dat in kannen en kruiken was; toevallig ook Martina en Colombia.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *