PBC | Kustwacht in de fout

Kustwacht in de fout

Kustwacht in de fout | Foto Antilliaans Dagblad

WILLEMSTAD – De Kustwacht onderzoekt een klacht waarbij haar eigen mensen over de scheef gingen. In het bijzijn van toeristen werd de schipper van ene partyboot op klein Curaçao geduwd en bedreigd.

Dat gebeurde nadat hij vroeg of de Kustwachter de wet wel kende. Toen een andere schipper het incident wilde filmen, werd zijn telefoon afgepakt en vernield. Daarop pakte de eerste schipper zijn eigen telefoon om het hoofd van de Kustwacht te bellen, maar ook die telefoon werd afgepakt en kapot gegooid. Deze week kwam een rapport uit van het Comité tegen Foltering, waarin staat dat opsporingsambtenaren vaker de fout in gaan, als ze een burger brutaal vinden.

Bron; Persbureau Curacao

3 Reacties op “PBC | Kustwacht in de fout

  1. En dit soort zichzelf niet kunnend beheersende dwazen loopt ook nog gewapend rond? Niet met gezag en de eigen agressie om kunnen gaan is onvergefelijk in dit soort situaties, dit kan alleen maar escaleren in de negatieve zin. Binnen een professionele organisatie waar men ingeschoren moet zijn op “het ergste”, is geen plaats voor onstabiele werknemers. Er uit met deze figuren en zo snel mogelijk.

  2. duidelijk een gebrek aan fatsoen en opleiding.

  3. geef iemand een uniform en ze denken dat ze god zijn.
    dat ze alle macht hebben en dat iedereen maar alles voor zoete koek moet aannemen wat ze zeggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *